Fotbal / Ca pe vremea lui Ştefan cel Mare

  • România a învins Turcia într-o partidă amicală, în care publicul de pe arena din Gruia a fost GROZAV.

 

„Turcul” Gicu Grozav a marcat ambele goluri ale României în victoria cu Turcia lui Mircea Lucescu (sursa Mediafax)

Văzând atmosfera şi deopotrivă spectacolul creat de spectatorii din tribunele stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” am avut impresia că asist la un meci oficial, iar nu la unul amical, între două naţionale care au ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Scenariul pus în scenă de 15.000 de spectatori poate concura fără probleme cu ceea ce se întâmplă pe marile stadioane din „Primera Division”. România s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate, în minutele 42 şi 69, de Gicu Grozav, jucător care evoluează chiar în campionatul Turciei, la Karabukspor. Dealtfel, România a avut în echipa de start doi fotbalişti ce activează în Turcia, Săpunaru (Kayserispor) şi Grozav (Karabukspor). Dintre cei doi ceferişti convocaţi pentru acest meci, doar Ciprian Deac a evoluat, în vreme ce Ovidiu Hoban a fost rezervă neutilizată. Deac a început ca titular şi a fost schimbat în minutul 62 cu „turcul” Gabriel Torje, care, ca şi Grozav, joacă la Karabukspor.

Partida a fost precedată de un moment festiv, în cadrul căruia Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, i-a înmânat lui Mircea Lucescu, selecţionerul Turciei, un tricou al naţionalei României cu numărul 11. Ovaţionat atât înainte de meci, cât şi la finalul acestuia, Mircea Lucescu a remarcat, la conferinţa de presă, atmosfera din tribune şi fair-play-ul spectatorilor. Turcia a venit la Cluj fără vedetele Babacan, Topal, Erkin, Arda Turan şi Burak Ylmaz. În următorul meci amical, programat marţi, 14 noiembrie, România va înfrunta Olanda.

 

Olanda a învins Scoţia

Înainte de a debarca în România, pentru amicalul programat la Bucureşti, pe „Naţional Arena”, Olanda a înfruntat, la Aberdeen, naţionala Scoţiei, în faţa căreia s-a impus cu 1-0, prin golul marcat în minutul 40 de Memphis Depay, jucător care evoluează în prezent în Franţa, la Olympique Lyon.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to Fotbal / Ca pe vremea lui Ştefan cel Mare

  1. Constantin

    Trebuie felicitat si publicul clujan!Numai de asta ar trebui ca nationala sa joace la Cluj cat mai multe meciuri !Bravo Cluj va spune un Bistritean !