Forum de prezentare a ofertei de angajare pentru vorbitorii de franceză din Transilvania

Peste o mie de elevi, studenţi dar şi adulţi au participat vineri la un forum organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca, dedicat facilitării cunoaşterii firmelor care angajează personal vorbitor de limbă franceză.

Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, şi a fost adresat în egală măsură studenţilor de la toate universităţile din Cluj-Napoca, care este unul dintre cele mai mari centre universitare din ţară, şi elevilor din 10 judeţe ale Transilvaniei, precum şi adulţilor.

Evenimentul a fost organizat în contextul accentuării deficitului de personal de pe piaţa muncii din România şi din dorinţa de a face cunoscute oportunităţile profesionale pe care le oferă cunoaşterea limbii franceze.

„Firmele care sunt prezente astăzi, la forum, caută vorbitori de franceză şi găsesc din ce în ce mai dificil, caută vorbitori de franceză buni, dar şi persoane dispuse să înveţe. Cererea este mare, sunt firme româneşti, franţuzeşti, multinaţionale bazate în Canada sau SUA, diversitatea lor este mare. Sunt firme care lunar recrutează între 8 şi 10 vorbitori de franceză aici, la Cluj, sau care au departamente pentru care constant caută asemenea persoane”, a explicat pentru AGERPRES directorul de cursuri şi examene al Institutului francez Cluj-Napoca şi iniţiator al evenimentului, Mihaela Popa.

Cele 16 firme prezente la forum provin din domeniul IT, al producţiei, formării profesionale sau oferirea de servicii, cum ar fi cele de contabilitate.

Potrivit Mihaelei Popa, forumul „Franceza te angajează” este o punte de legătură între mediul universitar şi cel economic, conectând sistemul educaţional de cerinţele pieţei muncii.

Articole din aceeasi categorie