Forţele Aeriene Române participă la un exerciţiu multinaţional de apărare aeriană în Ungaria şi Slovacia

Peste 100 de militari ai Forţelor Aeriene Române participă, între 4 şi 15 iunie, la exerciţiul multinaţional de apărare aeriană cu baza la sol TOBRUQ LEGACY 18, care se desfăşoară în Ungaria şi Slovacia, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
Potrivit sursei citate, militarii români vor fi prezenţi cu un sistem de rachete sol-aer HAWK şi aeronave IAR-99 Şoim şi MiG-21 Lancer.
Scopul exerciţiului, la care iau parte 19 ţări membre ale NATO, este antrenarea forţelor în planificarea, organizarea şi executarea unor operaţii de apărare aeriană într-un mediu multinaţional complex, precum şi testarea gradului de interoperabilitate în conformitate cu standardele şi procedurile specifice.
“Noutatea absolută pentru Forţele Aeriene Române este dislocarea unei subunităţi de rachete sol-aer în afara teritoriului naţional, cu personal şi tehnică, folosind aproape toate posibilităţile de deplasare – atât pe cale rutieră, pe cale feroviară, dar şi pe cale aeriană”.
Participarea la exerciţiu este dedicată împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer “Nicolae Dăscălescu”.

Articole din aceeasi categorie