Foc de armă, la Câmpia Turzii

Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească un foc de armă pentru a încătuşa un bărbat agresiv, din Câmpia Turzii. Bărbatul respectiv, împreună cu o femeie din aceeaşi localitate, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţişti, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 22:00 Poliţia municipiului Câmpia Turzii a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că în cartierul Sâncrai, din localitate, se află în desfăşurare un scandal. Poliţiştii au intervenit imediat la locul indicat, iar din primele verificări a rezultat că un tânăr a fost agresat în propria locuinţă de către o vecină. Poliţiştii au identificat persoană în cauză, o femeie de 50 de ani, din Câmpia Turzii, care era sub influenţa băuturilor alcoolice. Femeia avea un briceag în mână, era agresivă şi nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, motiv pentru care s-a realizat imobilizarea şi încătuşarea acesteia pentru a fi condusă la sediul poliţiei. În timpul realizării procedurii de încătuşare, în zonă a sosit concubinul acesteia, de 40 ani, aflat şi el sub influenţa băuturilor alcoolice, care a încercat să o elibereze pe femeie. Bărbatul a fost somat sa înceteze, dar acesta a luat o piatră cu care i-a ameninţat pe poliţişti. Deoarece bărbatul a devenit periculos, poliţiştii l-au somat că vor utiliza armamentul din dotare. Agresorul nu s-a conformat, ameninţând în continuare poliţiştii, motiv pentru care a fost somat şi unul dintre poliţişti a executat un foc de armă în plan vertical.  După executarea focului de armă, agresorul a fost încătuşat, ambele persoane turbulente fiind conduse la sediul poliţiei” – informează IPJ Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei clujene, în urma executării focului de armă nu au fost puse în pericol viaţa şi intregritatea persoanelor, nu au rezultat victime şi nu au fost produse pagube materiale.

Faţă de cei doi a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie