Florian Coldea, avertisment de la Cluj-Napoca

Experţi şi lectori în domeniul studiilor de intelligence şi securitate din mai multe ţări europene dar şi din Statele Unite s-au reunit joi şi vineri la Cluj-Napoca în cadrul Conferinţei internaţionale ”Guvernanţă, Inteligence şi Securitate”(GIS) 2018. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Studii de Securitate din cadrul Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană a UBB. Printre temele abordate s-au numărat: ”rolul guvernelor în asigurarea securităţii globale în era cyber”, ”politici etno-culturale în Ucraina-ameninţări şi securitate”, ”operaţiuni şi securitate. Studiu de caz: conflictul dintre Federaţia Rusă şi Crimeea” şi ”noile perspective în politica externă a Rusiei şi rolul războiului hibrid”.

Prezent la conferinţa GIS a UBB, fostul adjunct al șefului SRI, generalul Florian Coldea a vorbit despre ”managementul prevenirii şi combaterii terorismului-lecţia românească”. În intervenţia sa, Florian Coldea a atras atenţia că una dintre problemele pe care România trebuie să le reglementeze este cea a vânzării cartelelor telefonice preplătite”. „Vorbind despre legi, este o problemă în România faptul că Parlamentul nu a adoptat legile securităţii naţionale, ceea ce crează o mare vulnerabilitate nu doar pentru țara noastră, ci și pentru aliații săi din NATO. Mă refer aici la faptul că nu a fost reglementată problema cartelelor telefonice preplătite, în condițiile în care s-au găsit astfel de cartele româneşti la unele persoane aparţinând unor organizaţii teroriste, ceea ce a creat probleme. Au fost purtate discuţii pe această temă”, a spus Coldea.

Fostul prim adjunct al SRI a participat la Conferinţa ”Guvernanţă, Inteligence şi Securitate” în calitate de profesor asociat al UBB.

C.P.

Articole din aceeasi categorie