Fizeşenii cinstesc Centenarul Marii Unirii

Cum se apropie ziua de 1 Decembrie, în judeţul Cluj se înmulţesc pregătirile în vederea marcării acestui important eveniment din istoria poporului nostru. Peste tot în comunele unde am umblat zilele trecute, am văzut realizările edililor în preajma aniversării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Ştim bine ce manifestare frumoasă a avut loc duminică la Iclod, dar astfel de acţiuni se întreprind şi în alte localităţi din împrejurimile municipiului Gherla. La Fizeşu Gherlii, prin grija Primăriei, în faţa Parohiei Bisericii Ortodoxe a fost amenajată o platformă, unde se vor desfăşura manifestări culturale şi religioase dedicate Anului Centenar. Tot acolo a fost ridicată şi o troiţă. În cadrul şcolilor din centrul de comună şi de la Nicula elevii pregătesc programe speciale, dar nu vor lipsi nici depunerile de coroane de flori la monumentele dedicate eroilor de pe raza comunei.

Tot în această perioadă, pe ordinea de zi a administraţiei locale mai figurează şi alte obiective edilitar-gospodăreşti. În satul Săcălaia au fost finalizate lucrările la introducerea canalizării, fiind efectuate şi branşamentele la gospodăriile populaţiei. Astfel de investiţii vor fi realizate şi în satele Bonţ şi Nicula, unde a fost introdusă şi apa potabilă. În ambele localităţi de pe Valea Bonţului se construiesc şi staţii de pompare. La fel, deja au fost amenajate două staţii de epurare în zona respectivă. După ce, în această vară, pe raza comunei s-au asfaltat 5 kilometri de drumuri de hotar (se ajunge în locuri unde acum un an nici cu tractorul nu se putea intra!), recent, în centrul localităţii Fizeşu Gherlii a fost amenajat, în premieră, un modern trotuar pe marginea drumului judeţean Gherla-Cămăraşu. Lucrări notabile, la care mai adăugăm şi noul miniteren de fotbal cu gazon sintetic.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie