Finanţare pentru proiecte de protecţie a mediului

MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 13-a ediție a programului “Spații Verzi”, prin care compania alocă organizațiilor neguvernamentale (ONG) un fond anual de 697.000 lei pentru implementarea proiectelor de protecție a mediului și de încurajare a implicării tinerilor în proiecte care vizează îmbunătățirea mediului înconjurător.

MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat invită organizațiile neguvernamentale să trimită propuneri de proiecte până la 15 februarie 2018. Proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: „Spații Verzi Urbane” și „Arii Naturale Protejate”. Proiectele vor fi evaluate de un juriu, iar câștigătorii vor fi anunţaţi până la sfârșitul lunii martie 2018.

În cadrul componentei „Spații Verzi Urbane” sunt finanțate proiecte în două categorii: 1. Reabilitarea / crearea de spații verzi în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educație ecologică și de sănătate; 2. Programe organizate cu prilejul “Săptămânii Europene a Mobilității”, care are loc în septembrie, pentru un stil de viață eco-conștient; în cadrul acestei categorii vor fi finanțate activități şi acțiuni care presupun un grad ridicat de participare a comunității.

În cadrul componentei „Arii Naturale Protejate”, ce are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din țară, sunt finanțate proiecte care promovează şi aduc în atenţia publicului problematica ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăți gradul de conştientizare în rândul comunităţilor locale. În cadrul acestei componente se oferă „Premiul de mediu pentru media”, care se acordă pentru realizarea unor articole, reportaje care reprezintă și promovează ariile protejate, atrăgând, de asemenea, un număr mare de vizualizări / cititori.

Proiectele finanțate pot fi implementate de ONG-uri în parteneriat cu organizații, instituții publice dar şi cu administratori de arii protejate, iar nominalizarea unei persoane pentru premiul de mediu pentru jurnalism se poate realiza atât de autorul articolului sau reportajului, cât și de alte persoane.

Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru promovarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei, iar valoarea premiului pentru media este de 5.000 lei.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

Articole din aceeasi categorie