Finanţare norvegiană de peste 21 milioane euro pentru investiţii “verzi”

Green Industry Innovation Programme Romania este un program de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor şi creşterea competitivităţii întreprinderilor “verzi”, susţinerea “ecologizării” întreprinderilor noi şi a celor existente, precum şi pentru stimularea antreprenoriatului şi inovației “verzi”.

Suma totală disponibilă pentru co-finanţarea cererilor de proiecte este de 21.623.200 euro. Finanţare se acordă pentru întreprinderile din sectorul privat şi ONG-urile din România, care au activităţi bazate pe dezvoltarea afacerilor în cadrul comunităţiilor romane şi / sau zonele rurale eligibile în cadrul “Schemei de Granturi Mici” a programului. Deşi numai entităţile româneşti enumerate sînt eligibile ca solicitanţi, parteneriatele România – Norvegia sînt încurajate în mod special, orice entitate stabilitî legal în Norvegia putînd deveni partener.

Programul oferă finanţare pentru: * tehnologii de mediu- dezvoltarea, implementarea şi investirea în tehnologii noi, care să nu aducă prejudicii mediului înconjurător * produse şi servicii “verzi” * materiale eficiente din punct de vedere energetic şi îmbunăntăţirea managementului deşeurilor * eficienţa în producţie – dezvoltarea şi implementarea de strategii pentru management şi procese de producţie „verzi’ * dezvoltarea afacerilor eco-inovative.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor de participare la program este 15 iulie 2013, iar implemnentarea proiectului pentru care se solicită finanţare trebuie făcută pînă în 30 martie 2016. Mai multe informaţii despre acest program şi despre modalităţile de obţinere a finanţării se pot obţine accesînd site-ul Norway Grants, la adresa http://www.norwaygrants-greeninnovation.no.

V.D.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare