Final de săptămână incendiar la Cluj – Napoca

Michael Bolton la BT Arena! Şi nu singur, cu Laura Bretan

sâmbătă 20 iulie, 20. 00

Doar două zile ne mai despart până la întâlnirea cu una din vocile inconfundabile pentru orice meloman, Michael Bolton. Cântăreţul, chitaristul, compozitorul, libretistul, actorul şi producătorul cu o carieră artistică de peste 40 de ani (prima apariţie scenică în 1975; şi tot în 1975 cu primul album ‘Michael Bolotin’; genuri muzicale la început: hard rock şi heavy metal), cu peste 20 de albume, 35 de single – uri (dintre care nouă în topul Billboard!), cu două Grammy Awards (din patru nominalizări; toate pentru cea mai bună voce masculină), cu alte şase American Music Awards, trei nominalizări la Emmy Awards,Stea pe celebra Hollywood Walk of Fame,… Şi nu în ultimul rând, artist şi activist social distins cu Lewis Hine Award, Ellis Island Medal of Honor, The Martin Luther King Award, toate recompensând o activitate în două distincte direcţii, artistică, respectiv implicare socială. În acest din urmă caz, este de menţionat faptul că Michael Bolton (n. 1953; pe numele său real Michael Bolotin) a înfiinţat în anul 1993 Fundaţia Michael Bolton, devenită ulterior The Michael Bolton Charities, dedicată ajutorării persoanelor sărace, celor abuzate sexual sau celor abuzate domestic.

În cei 44 de ani de carieră artistică, cu aplecare spre pop rock, soft rock, blue – eyed soul, Bolton îşi surprinde fanii şi nu numai, cu albume precum Soul Provider, All That Matters, Vintage, Bolton Swings Sinatra, One World One Love, Songs of Cinema, Only a Woman Like You, Time Love & Tenderness, A Symphony of Hits, acesta din urmă lansat anul acesta. Cu menţiunea că Bolton a vândut în întreaga sa carieră, peste 75 de milioane de discuri!

A cântat în compania unor alte nume mari cum sunt Lucia Alberti, Patti La Belle, Jose Careras, Ray Charles, Celine Dion, Placido Domingo, BB King, Luciano Pavarotti, Zucchero, Anna Tatangelo,…

Spuneam că vocea sa este inconfundabilă pentru orice meloman. Printre piesele ce au cucerit publicul din toată lumea sunt de amintit “How Am I Suppose to Live Without You”, “A Love So Beautiful”, “Said I Loved You… But I Lied” si “When a Man Loves a Woman”.

Compozitorul a creat piese memorabile pentru Lady Gaga, Kanye West, Barbara Streisand, Cher, Kenny G, Kenny Rogers,…

În fine, trebuie menţionat şi actorul Michael Bolton. A debutat în 1997 în Meet Wally Sparks, pentru ca anul trecut să fie pe marele ecran în Teen Titans Go! Ca producător este de amintit prin Terror at Home, film documentar dedicat violenţei domestice.

Laura Bretan vă este deja cunoscută. A câştigat la numai 17 ani, Românii au talent (2016), pentru ca mai apoi să intre în finala America’ s Got Talent. Prezenţa ei alături de Michael Bolton nu este deloc întâmplătoare, starul american dorindu-şi acest lucru.

Demostene ŞOFRON

 

Articole din aceeasi categorie