Filială a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj, inaugurată în cartierul Grigorescu

O nouă filială a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj a fost inaugurată luni, 17 septembrie, în cartierul clujean Grigorescu, pe strada Donath nr. 138, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Programul de funcționare a acestui nou spaţiu dedicat lecturii, informării și recreerii va fi în zilele de luni, miercuri și joi, în intervalul orar 12:00-20:00, iar marți și vineri de la ora 8:00 la ora 16:00.

Conform celor anunțate de Consiliul Județean Cluj, sub autoritatea căruia funcționează Biblioteca, fondul de documente al filialei Grigorescu este format din cca 7.000 de exemplare de carte și materiale audiovizuale, organizate în acces liber. Filiala oferă servicii moderne de bibliotecă – împrumut de documente la domiciliu, consultarea acestora pe loc, prelungirea termenului de împrumut, rezervarea și reținerea de titluri, oferirea de informaţii, acces gratuit la internet şi facilităţi de lucru pe calculator, dar și  activități de loisir pentru toate vârstele. De asemeni, copiii vor beneficia de o sală dedicată lor, unde îi așteaptă o colecție de cărți, DVD-uri, jocuri și jucării, iar adolescenții și adulții vor avea la dispoziție o colecție de documente din toate domeniile cunoașterii.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj are ca principală misiune facilitarea accesului gratuit şi nediscriminatoriu la informare şi lectură, atât în spaţiile proprii, cât şi/sau prin serviciul de împrumut la domiciliu. În prezent, Biblioteca are filiale în centru și în cartierele clujene Mănăștur, Zorilor și Grigorescu.

M. T.

Articole din aceeasi categorie