Festivalul Stradal WonderPuck şi – a deschis porţile !

Piaţa Unirii din Cluj-Napoca găzduieşte în acest weekend prima ediţie a Festivalului Stradal „WonderPuck”. Conceput pentru întreaga familie, evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu fundaţia ESUA şi fundaţia LIONS, şi susţinut de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc pe Scena Mare din Piaţa Unirii vineri, 15 septembrie, de la ora 15, cu un concert al Corului Junior VIP, urmat de un recital cu piese Disney susţinut de Fanfara Militară din Cluj-Napoca. De la ora 16, trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria” din Oradea a interpretat, pe aceeaşi scenă, „Poveşti Populare Maghiare” (în limba română). La Scena Mică este programat de la ora 17 specatcolul „ANTZ”, suţinut în limba engleză de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Cluj-Napoca. Au urmat „Improvertiţii” (moment artistic interpretat de actori ai Teatrului Punct din Cluj-Napoca), „Poveste cu roboţi” (interpretat de Atelierul Kaya Tech din Cluj-Napoca), „Muzicanţii din Bremen” (artiştii Teatrului Gong din Sibiu), pentru ca prima zi să se încheie cu „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni şi Arnica” (în limba maghiară) al Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca.

Invazia marionetelor

Sâmbătă, 16 septembrie, programul festivalului începe de la ora 10 cu spectacolul „Scufiţa Roşie şi Lupul cel Flămând”, interpretat de Asociaţia Tiki-Riki-Ta din Arad. Vor urma pe tot parcursul zilei spectacole susţinute pe cele două scene din Piaţa Unirii de artişti din Cluj, Alba Iulia sau Târgu Mureş, precum şi de elevi ai unor prestigioase şcoli clujene. De la 16.45 este programată „Invazia Marionetelor”, iar de la ora 19, Piaţa Unirii va găzdui Petrecerea Costumelor – Carnaval în aer liber.

Liceenii, artişti pe scena festivalului

Ultima zi a festivalului WonderPuck, cea de duminică, 17 septembrie, va începe cu un concert al Cvartetului RRH, format din elevi şi profesori ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă”. Vor avea loc, de asemenea, spectacole susţinute de artişti din Cluj, Baia Mare, Deva, Satu Mare şi Dej. De la ora 14, trupa de dans „Rosenstrauss” a Colegiului „Andrei Mureşanu” din Dej le va oferi celor prezenţi o demonstraţie de dansuri germane. Închiderea oficială a festivalului se va face de la 14,30, la Scena Mare. Se doreşte extinderea Wonder Puck la nivel naţional. „Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care îşi propune să aducă laolaltă domenii de interes artistic, precum: teatru, muzică, dans, artă vizuală şi artizanală. Aşadar, pe toată durata festivalului vor avea loc o mulţime de activităţi educative şi recreative dedicate copiilor şi familiilor lor. Printre partenerii şi susţinătorii acestui demers se numără şi compania Aegon, care este şi asigurator oficial al festivalului. Grupul Aegon este una dintre cele mai mari companii din lume de servicii financiare, specializată în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii pentru investiţii. Cu ajutorul partenerilor, organizatorii festivalului îşi propun ca următoarele ediţii să se bucure de o extindere a activităţilor la nivel naţional. Participarea la toate manifestările din cadrul WonderPuck este gratuită!

Articole din aceeasi categorie