FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ PENTRU TINERET „VOX NAPOCENSIS”

Ediţia a XV-a, 10 august – 29 octombrie 2017

Motto: „Cărţile pot fi vindecătoare. Trebuie doar ca lectura să fie administrată adecvat. E vorba însă despre o terapie subtilă, cu implicaţii în alchimie, în care cititul e aliment şi medicament deopotrivă.” – Petru Poantă.

În cadrul manifestărilor consacrate aniversării celui de al XIV-lea an de existenţă a Cenaclului Literar Studenţesc „Vox Napocensis”, Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca invită toţi studenţii, masteranzii şi tinerii cu vârste cuprinse între 16 – 35 ani să participe la a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie Literară pentru Tineret „Vox Napocensis”. Astfel, în perioada 10 august – 29 octombrie 2017 va avea loc, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie pentru Tineret „Vox Napocensis”. Această ediţie va cunoaşte un program special. Concursul se va desfăşura pe două etape, finaliştii din prima etapă vor fi invitaţi la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, unde se va desfăşura finala festivalului. În acest fel, participarea naţională nu va mai fi doar prin trimiterea creaţiilor şi premierea câştigătorilor, ci va fi o finală concurs, la care vor participa toţi concurentii califica?i.

Programul festivalului este deschis de prima etapă, faza înscrierilor, prin trimiterea creaţiilor literare, a fişei de înscriere şi a CV-ului literar pe adresa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, fază care va avea loc în perioada 10 august – 10 octombrie – perioada de înscrieri. Jurizarea primei etape se va face în perioada 10 – 13 octombrie. Anunţarea finaliştilor – 16 octombrie şi confirmarea prezenţei la Gala finală – în perioada 17-20 octombrie.

Etapa a doua va consta în participare la marea finală din perioada 27- 29 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Festivalul se adresează studenţilor, masteranzilor şi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 35 de ani. Acesta se va desfăşura pe patru secţiuni: poezie, proză, teatru, manuscris debut/continuitate.

În data de 28 octombrie 2016 va avea loc Gala Festivalului, în care vor fi premiaţi cei mai buni creatori.

Juriul va fi constituit din persoane marcante ale culturii clujene, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Se vor oferi trofeul Festivalulului, publicarea manuscriselor, diplome, distincţii şi premii. Masa şi cazarea participanţilor la Festival, în secţiunea concurs, provenind din alte localităţi decât oraşul Cluj-Napoca, vor fi oferite de Casa de Cultură a Studenţilor.

Articole din aceeasi categorie