Festivalul interjudeţean „Jocu’ de pe Câmpie” , ediţia a XXII-a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mociu organizează duminică, 3 septembrie 2017, în localitatea Mociu, un eveniment folcloric reprezentativ pentru Câmpia Transilvană, Festivalul interjudeţean „Jocu’ de pe Câmpie” – ediţia a XXII – a.

Manifestarea va debuta la ora 12 cu o paradă a portului popular, urmând ca de la ora 13 să aibă loc deschiderea oficială. În continuare, de la ora 13.30, vor urca pe scenă, în cadrul unui spectacol folcloric, ansamblurile: „Zorile”, „Copiii Mociului”, Grupul de jucăuşi din Chesău, „Fiii Cămăraşului”, „Trandafirul de la Căian”, Formaţia de jocuri tradiţionale din Frata, „Grupul tradiţional al Zegrenilor” din Ceaba, „Izvoraşul Tureniului”, Asamblul „Doina Sărmaşului” (jud. Mureş), Grupul tradiţional din Voivodeni (jud. Mureş), „Someşul Apahida” şi „Joc de Ceanu Mare”. În cadrul evenimentului vor evolua şi soliştii vocali: Irina Someşan, Gheorghe Puian, Claudia Pavel, Daria Moholea şi Raluca Rus.

Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra tradiţia unică şi inegalabilă din Câmpia Transilvaniei. Festivalul, care are ca scop protejarea şi promovarea jocului tradiţional din Câmpia Transilvaniei în rândul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Sâmboan. Prima ediţie a Festivalului „Jocu’ de pe Câmpie” a avut loc în anul 1984 la Mociu, când au participat formaţii artistice din judeţul Cluj, dar şi din Alba, Mureş sau Bistriţa-Năsăud.

Articole din aceeasi categorie