Festivalul „Flori de speranţe” s-a încheiat cu un concurs de… pescuit sportiv

Asociaţia Down – Centrul Educaţional Raluca Cluj, preşedinte Adriana Avram, a organizat, recent, cea de a VI-a ediţie a Festivalului „Flori de speranţe”, la care au fost invitaţi să participe tineri din mai multe centre ale ţării, afectaţi de sindromul Down. Festivalul a debutat, joi, în atelierele de creaţie ale asociaţiei clujene, unde tinerii veniţi din Băileşti, Bucureşti şi Cluj-Napoca, îndrumaţi de artista creatoare Ana Lucaci, au învăţat cum se poate înnobila o plăcuţă de ceramică astfel încât să devină un obiect decorativ.
În cel de-al doilea atelier, sub coordonarea doamnelor Loredana Florea şi Alina Cristea, tinerii din aceleaşi localităţi şi-au însuşit arta aranjamentelor florale, buchetele realizate de ei fiind oferite tinerelor care au participat la concursul „Miss @ Mister Down” – 2017, eveniment găzduit de cinematograful Mărăşti şi câştigat de clujeanca Raluca Avram. Din spirit de generozitate şi solidaritate, Raluca a oferit premiul prietenei ei din Băileşti, Irina Vâslan, în semn de preţuire pentru eforturile depuse de aceasta pentru a se prezenta la înălţime în această competiţie pe care Raluca a mai câştigat-o în 2015.
Festivalul s-a încheiat sâmbătă, cu concursul de pescuit desfăşurat pe lacul de la Cîmpeneşti, unde şi-au probat îndemânarea undiţari, băieţi şi fete, din Cluj-Napoca,  Băileşti, Bucureşti, Blaj şi Târgu Mureş.
Cei mai mulţi peşti au fost prinşi de Ioana Ghiţulescu – Bucureşti, însă medalii şi diplome au primit toţi concurenţii, dovedind că acţiunea şi-a atins scopul – acela de a face o reuşită incluziune socială, susţinută de mulţi voluntari care au pregătit micul dejun şi prânzul servit în cadrul natural, aşa cum şi concursul a avut un profund caracter ecologic, peştişorii aduşi la mal fiind imediat reîntorşi în habitatul lor acvatic.
Pe lângă sprijinul voluntarilor, ne-a mărturisit doamna Iolanda Naghi la finalul concursului, organizatorii au beneficiat de logistica asigurată de Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi de Primăria Apahida în petrecerea acestei zile frumoase şi benefice pentru tinerii afectaţi de sindromul Down.
Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *