Festivalul de tehnologie TechFest se extinde din Cluj-Napoca la Iași și Timișoara

Primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, TechFest, lansat în toamna anului trecut la Cluj-Napoca, se extinde la cea de-a doua ediție la Iași și Timișoara, în fiecare din cele trei orașe urmând să se desfășoare,timp de o săptămână conferințe, expoziții, forumuri, competiții și ateliere dedicate celor pasionați de tehnologie și de inovare.

Ajuns la cea de-a doua ediție, TechFest este un eveniment de tip umbrelă care își propune să-i aducă împreună pe toți cei pasionați de tehnologie și inovație, fie că este vorba despre aplicații de conectivitate, soluții inteligente de business, realitate virtuală, roboți sau inteligență artificială. Ediția din acest an propune workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiții de tip hackathon, conferințe pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor industriei și expoziții tehnologice pentru publicul larg. Evenimentul de la Timișoara se desfășoară în perioada 9-15 octombrie, cel din Cluj-Napoca, între 27 octombrie și 5 noiembrie, iar cel din Iași între 13 și 19 noiembrie.

Prima ediție TechFest a avut loc în noiembrie 2016 la Cluj-Napoca și a reunit 3.200 de participanți la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor și managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferințele TechTalks, Codecamp și Business Mixer, competiția Transilvania Demo Day, lansarea parcului științific și tehnologic Tetapolis, vizitele la companii în cadrul Tech Open Days, gala Tech Industry Awards şi expoziția ExpoTech. În cadrul evenimentului,în care au fost implicate 118 companii, instituții și organizații, au fost acordate premii în valoare totală de 25 de mii de euro.

V.D.

Articole din aceeasi categorie