Festivalul Alimentului 2019, la USAMV Cluj-Napoca

Zeci de produse, „pe cât de inovative, pe atât de gustoase”, vor fi prezentate joi, 6 iunie, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Alimentului.

Potrivit organizatorilor (USAMV Cluj-Napoca, prin facultatea amintită, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România), între produsele pregătite de studenți se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar și preparate noi, cum ar fi: iaurt congelat, cu flori comestibile; pâine aglutenică cu adaos de șrot de in; brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri; specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră; praline imprimate 3D cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru; cârnați semiafumați cu carne de prepeliță; crenvurști din carne de pește; cipsuri din sfeclă de zahăr.

„Cele 72 de produse sunt împărțite în șapte grupe, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanții a nouă firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an. La Festivalul Alimentului 2019 vor participa 71 de studenți” – informează USAMV.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11:00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public (11:00 – 12:00) și de ceremonia de premiere (12:00 – 13:00).

M. T.

Articole din aceeasi categorie