Festival internaţional de şah pentru juniori la Cluj-Napoca

Ziua Copilului readuce o competiţie îndrăgită şi cu tradiţie în Cluj-Napoca: Festivalul Internaţional de Şah Lions, ediţia a IX-a. Turneul, organizat de Clubul Sportiv Pegas Cluj, în colaborare cu cluburile Lions clujene, are loc în perioada 1-3 iunie, la Casa de Cultură a Studenţilor.
Festivalul este unul din cele mai importante evenimente şahiste din Ardeal, datorită numărului mare de participanţi- peste 300 anul acesta, veniţi din România şi Republica Moldova, dar şi datorită premiilor puse în joc- atât în bani (6800 de lei pentru primele locuri), cât şi în produse şi obiecte- medalii, cupe, diplome, tricouri, dulciuri, etc. Fiecare copil va pleca acasă cu o diplomă şi un cadou!
Festivalul de Şah Lions este destinat copiilor şi juniorilor, fiind împărţit în 6 secţiuni, în funcţie de vârsta (8 ani, 10 ani, 18 ani) şi experienţă. Cele 6 secţiuni sunt împărţite şi ele în 2 categorii de experienţă: ”nelegitimaţi”, sau amatori- respectiv copii care practică şah ocazional, şi”legitimaţi”- cei care fac şah de performanţă, legitimaţi la cluburi şi înscrişi în turnee omologate. De altfel, Festivalul se află sub egida Federaţiei Române de Şah (FRS) şi a Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), rezultatele raportându-se acestora pentru calculul rating-urilor noi obţinute de participanţi. Se joacă cu ceas de control, timpul de gândire fiind de 90 de minute/partidă/jucător pentru grupa de 18 ani şi 60 de minute pentru celelalte grupe.

Articole din aceeasi categorie