Festival internaţional coral la Cluj-Napoca – VoCE2017

Nouă coruri din şapte state europene participă, în perioada 21-28 august, la Cluj-Napoca, la festivalul internaţional coral VoCE2017 – Silence of Babel, care are ca scop principal comemorarea centenarului Primului Război Mondial. Evenimentul, organizat de Corul Visszhang al Universităţii Babeş-Bolyai, face parte din seria de festivaluri VoCE 2014 – 2018, care se organizează, în fiecare vară, în câte o ţară europeană.

În programul festivalului sunt incluse evenimente muzicale şi o conferinţă pe teme istorice, organizată în 23 august, de la ora 11:00, în Amfiteatrul „Nicolae Iorga” al UBB (str. M. Kogălniceanu nr. 1). De asemeni, în 24 august vor fi organizate două evenimente de tip flash-mob, a căror principală menire este „de a scoate acest tip de muzică din sălile de concert şi de a-l face mai accesibil publicului larg” – după cum precizează organizatorii. Primul eveniment de tip flash-mob va avea loc în mijloacele de transport în comun, iar cel de-al doilea va fi organizat, de la ora 16:00, în foaierul din incinta Iulius Mall. Vineri, 25 august, de la ora 19:00, corurile participante la festival vor organiza un concert în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

Festivalul se va încheia cu un concert coral extraordinar care va avea loc în Auditorium Maximum (str. Emm. de Martonne nr. 1), în data de 26 august, de la ora 19:00.

La toate evenimentele din cadrul festivalului intrarea va fi liberă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie