Festival cu scop caritabil la Gherla. High Notes la prima lui ediţie

În această vară nu numai Clujul are parte de festival. Chiar dacă nu la nivelul UNTOLD, manifestarea muzicală din mica urbe de pe Someş se bucură de popularitate şi nu numai pe plan local. DJ şi artişti din Gherla, din Cluj-Napoca, plus alte surprize se pregătesc pentru prima ediţie a festivalului „High Notes”, care are loc în perioada 8-9 august la ştrandul Baja Pool de la marginea parcului mare al oraşului.
Iniţiatorii acestui festival, spun că este vorba despre un festival cu scop umanitar, prin care se urmăreşte strângerea de fonduri pentru redeschiderea cabinetului de oftalmologie din cadrul Policlinicii Gherla, un vis mai vechi al gherlenilor. Cabinetul respectiv are mare nevoie de aparatură corespunzătoare – biomicroscop, refractometru, oftalmoscop şi scaun oftalmologic -, iar pentru acestea e nevoie de suma de 20.000 de euro. Festivalul „High Notes” este primul proiect caritabil, care ajută la această strângere de fonduri băneşti. Este vorba de un grup de 14 tineri gherleni ambiţioşi şi entuziaşti, care au iniţiat organizarea acestui festival, cu scop umanitar. De fapt, ideea organizării unui astfel de festival a mai plecat şi de la nevoia comunităţii locale de tineri de a lua parte la o varietate de activităţi de entertainment, aşa cum se întâmplă şi în marile oraşe, Clujul, de exemplu.
În cadrul festivalului gherlean, pe lângă artişti precum IV-IN, Detour, Albin Kaczka, Palma Hills, Cantellion şi alţi DJ şi trupe rock şi folk, care vor evolua gratuit, participanţii vor putea fi o parte importantă a acestui proiect umanitar.
Programul din cele două zile va începe la ora 19 şi se va încheia la ora 4 dimineaţa. Limita de vârstă este de 14 ani, iar cei sub această vârstă pot intra la festival însoţiţi de un tutore.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie