Femeie rănită grav de un ansamblu de autovehicule

O femeie de 67 de ani, din Cluj-Napoca, a fost grav rănită de un ansamblu de autovehicule, pe strada Orăştiei din Cluj-Napoca. Accidentul s-a petrecut joi, 31 iulie, la ora 16:55.

accidentPotrivit poliţiştilor, un conducător auto, de 49 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, pe str. Orăştiei, la intersecţia cu strada Traian Vuia a întîlnit semaforul electric care indica culoarea verde şi a efectuat virajul la dreapta, moment în care a surprins şi accidentat o femeie de 67 ani, care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă a străzii Orăştiei. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a femeii.

● O altă persoană a fost grav rănită într-un accident petrecut tot joi, la ora 11:00, pe raza comunei Chiuieşti.

În acest caz, un bărbat de 30 ani, din comuna Chiuieşti, în timp ce conducea tractorul pe drumul forestier din locul denumit popular „Ocoale”, pe un sector de drum în pantă şi curbă la dreapta, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, tractorul a părăsit drumul şi s-a oprit într-o vale. Înainte ca tractorul să părăsească drumul, conducătorul utilajului a sărit din cabină, suferind leziuni.

Victima a fost transporată la Spitalul Municipal Dej pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

● Şi tot joi, la ora 19:00, pe str. Horea din satul Pata, comuna Apahida, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane, conducătorul auto părăsind locul accidentului.

„Un bărbat de 41 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe str. Horea din comuna Apahida, sat. Pata, a surprins şi accidentat un minor de 6 ani, după care a părăsit locul accidentului. Minorul, în calitate de pieton, a traversat strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. După depistarea conducătorului auto, s-a constatat că acesta este sub influenţa băuturilor alcoolice, avînd o concentraţie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar permisul de conducerea era anulat” – a anunţat IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărui permis de conducere i-a fost anulat”.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie