Fabrica de Pensule. Trei expoziţii, trei expozanţi, încă trei zile…

#nosundaymorningwithoutcartoons poartă semnătura artistei Ana Botezatu (trăieşte şi lucrează la Berlin), lucrările fiind găzduite de Lateral ArtSpace, ultima zi de vizitare fiind sâmbătă 14 iulie, lucru valabil pentru toate cele trei expoziţii.
Creaturile ei antropomorfe par să crească şi să prospere singure, fie că apar pe hârtie delicată de mătase, în broderii, ceramică sau animaţii în creion. Acestea ne amintesc de costumele şi măştile arhaice în care oamenii dansau, care alungau născocirile ce ţin laolaltă caracterul personal de zi cu zi, îngăduind sinelui, care nu e altceva decât o floare stranie şi exuberantă pe pomul vieţii, să iasă la iveală (biografie adaptată după un text de Marlene Stanciu). Având o atenţie deosebită pentru simboluri, motive, plante şi făpturi, sensibilizată şi profund marcată de mediul în care lucrează, obiectele acesteia dezvăluie impresiile copilului lăuntric ce străbate cu uimire şi curiozitate o lume fantastică.
I’d rather not think about it de Alina Andrei (n. 1976, Braşov) este deschisă la CoPilot. Lucrările din acest proiect sunt răspunsuri la aşteptările pe care le are societatea de la noi şi faţă de ratarea acestor deziderate. Explorare experimentală a dinamicii maţelor strânse de frică, o tratare aproape raţională a unor angoase aflate la limita dintre posibila realitate şi imaginar.
Mai rău e mai bine de Lucian Indrei (n. 1983; expoziţii la Roma, Munchen, Bucureşti, Cluj – Napoca) este găzduită de spaţiul Pilot. În expoziţia sa personală, Lucian Indrei prezintă fragmente din existenţa sa, proiecţii de evenimente, stări de spirit sau chiar reverberaţii fără rost, deoarece viaţa nu are întotdeauna sens.
Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie