Expoziţii de animale de rasă şi demonstraţii cu tractoare inteligente la tîrgul internaţional Agraria

Parcul Tetarom III din Jucu va găzdui începînd de joi o nouă ediţie a tîrgului internaţional Agraria, la care participă peste 350 de firme din 11 ţări, printre atracţiile evenimentului figurînd expoziţii de animale, inclusiv de cai de rasă, demonstraţii cu maşini agricole, dar şi concursul Miss Bălțata Românească.

Ediţia Agraria din acest an va avea alocat un pavilion dedicat exclusiv zootehniei, care va ocupa o suprafaţă de circa 4.000 metri pătraţi. Printre evenimentele dedicate acestui domeniu se numără o expoziție de animale de rasă, prezentări în ring ale celor mai valoroase exemplare, licitație de bovine Angus, precum şi concursul Miss Bălțata Românească. Printre exemplareale care vor fi expuse figurează peste 100 de bovine din rasele Bălțată Românească, Angus, Red Holstein, circa 200 ovine din rasele Țurcană Varietatea Breaza, Țurcană Alba, Țurcană Varietate Bucalaie, Țigaie Ruginie, Merinos, Ile de France, Suffolk şi alte rase romanesti, dar şi o expozitie cai de rasă.

Un alt sector al tîrgului este rezervat maşinilor şi utilajelor agricole, iar vizitatorii pot viziona, în fiecare zi a evenimentului, demonstrațiile cu mașini agricole ”Tractor și Tractorist”, respectiv ”Tractoare Inteligente”.

Manifestarea va fi completată de prezentări, lansări de produse, seminarii și conferințe pe teme agricole, care se vor desfăşura în spaţiul special alocat Forumului.

Tîrgul se va desfăşura de joi pînă duminică (19 – 22 aprilie), îăntre orele 10-18, iar cei interesaţi pot ajunge la manifestare şi cu microbuzele inscripționate Prodan Tour, puse la dispoziție gratuit de organizatori, cu plecare din 30 în 30 de minute, din stația IRA (lângă Leroy Merlin, str. Aurel Vlaicu nr. 182), între orele 9,30 – 16,30 (ultima plecare este la oar 16,30).

Tîrgul este organizat şi în acest an de compania DLG Intermarketing, parte a Societății Germane pentru Agricultură (DLG e.V.), o asociație profesională înființată în 1885, ce are peste 29.000 de fermieri și specialiști în agricultură și industria alimentară și este unul dintre cei mai importanţi organizatori de evenimente agricole din lume.

V. DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie