Expoziţie personală: Memoria Obiectului de Vioara DINU

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 31 august – 24 septembrie 2017, expoziţia personală MEMORIA OBIECTULUI a artistei Vioara DINU.

Expoziţia va fi deschisă începând de joi, 31 august 2017, în sălile de expoziţii temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Întâlnirea publicului cu artista şi lansarea catalogului expoziţiei va avea loc în ziua de 21 septembrie 2017, ora 18, eveniment la care va fi prezent şi curatorul expoziţiei, Mircea Oliv.

Formarea artistică a d-nei Vioara Dinu a început în oraşul Deva, unde a absolvit Liceul de Artă (1975) şi s-a împlinit în mediul artistic clujean, la Institutul de Artă „Ion Andreescu”, unde a absolvit secţia de Ceramică, promoţia 1980, la clasa profesorilor Rodica Svinţiu şi Mircea Spătaru. S-a stabilit în municipiul Bistriţa, oraşul în care, de mai multe decenii, desfăşoară o bogată activitate profesională şi artistică. Din anul 1990 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Activitatea sa expoziţională este foarte bogată, din 1979 până în prezent participând la numeroase manifestări de grup, saloane naţionale şi internaţionale. De asemenea, expoziţiile personale ale artistei Vioara Dinu (sticlă, obiect, pictură, desen) au fost găzduite, de-a lungul anilor, de o seamă de muzee şi galerii din Bistriţa, Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Gyula (Ungaria), Poitiers (Franţa).

Expoziţia va fi deschisă în perioada 31 august – 24 septembrie 2017, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10-17.

Articole din aceeasi categorie