Expoziţie foto despre Salvamont, la Valea Drăganului

În cadrul Conferinţei Naționale Salvamont Valea Drăganului, la care vor participa 75 de salvatori montani din cele 42 de structuri Salvamont din România, va fi prezentată expoziția foto cu premii „Salvamont în imagini”.

În competiție s-au înscris 160 de imagini și 6 filme. Cele mai bune 60 de imagini au fost printate și vor fi expuse în premieră. Expoziţia urmărește popularizarea acestei activități, promovarea salvatorilor montani cu activitate fotografică și crearea unei bănci de imagini privind evenimentele în care sunt implicate Asociația Națională a Salvatorilor Montani sau serviciile Salvamont.

La conferinţa care se va desfăşura la Valea Drăganului vor fi abordate aspecte actuale legate de legislația națională în domeniu, schimburi de experiență, exemple de bune practici, măsuri și inițiative pentru viitor, vor avea loc expuneri privind noile metode, echipamente de intervenție și salvare montană.

Echipele Salvamont – Salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Asociatiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, în 2018, salvamontiștii din întreaga țară au fost solicitați să intervină la 5.919 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 7.066 de persoane. Dintre acestea, 3.790 de intervenții au avut loc în sezonul de iarnă, 3.144 pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 646 acțiuni în afara domeniilor schiabile, celelalte 2.129 având loc în sezonul de vară.

Dispeceratul Național Salvamont poate fi contactat la numărul de telefon 0Salvamont (0725.826.668) și oferă informații utile tuturor turiștilor care vor să urce sau sunt pe munte. Solicitarea de ajutor în caz de accident se poate face atât la numărul de telefon 0Salvamont cât și la numărul unic de urgență 112.

Articole din aceeasi categorie