Expoziţia elevilor bulgari, la Gherla

La sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul Turistic Gherla s-a deschis o nouă expoziţie – „Să fim prieteni”, organizată de Asociaţia de Prietenie Gherla-Polski Trambesh (Bulgaria), în colaborare cu Primăria Municipiului Gherla, Centrul Turistic Gherla şi Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”.

Acum 4 ani, în cadrul programului „Comenius”, cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, în frunte cu prof. Mariana Berar, au luat legătura şi au stabilit relaţii de prietenie şi colaborare cu colegii lor de la şcoala din localitatea bulgară Polski Trambesh din Bulgaria, oraş cu care municipiul Gherla este înfrăţit. După ce anul trecut gherlenii au avut ocazia să admire expoziţia cu fotografii relevante din localitatea bulgară, în weekend  s-au prezentat în faţa amatorilor de artă din oraşul nostru elevii clasei a III-a din cadrul unităţii de învăţământ bulgar. Sunt expuse peste o sută de desene, majoritatea oglindind obiceiurile, tradiţiile şi datinile poporului din ţara vecină.

Vernisajul a fost deschis de Mircea Corăbean, domnia sa vorbind despre împrejurările în care s-a înfiinţat Asociaţia de  Prietenie Gherla-Polski Trambesh, dar şi despre adâncirea relaţiilor de colaborare şi pe plan cultural. Doamna profesoară Mariana Berar a subliniat rolul acestei expoziţii în dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre elevii gherleni şi bulgari, urmând ca în viitor şi copiii noştri să-şi prezinte lucrările lor în localitatea bulgară. La vernisaj a fost de faţă şi învăţătoarea Daniela Cristurean de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, care ne-a declarat că acest eveniment artistic este doar o etapă pe drumul colaborării, elevii clasei a III-a de la liceul amintit fiind dornici şi ei de afirmare. O bună ocazie se iveşte la deplasarea viitoare a unei delegaţii a muncipiului Gherla la Polski Trambesh.

Expoziţia de desene „Să fim prieteni” a fost organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Bulgariei şi poate fi vizitată până la data de 9 martie 2018.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie