Exemplu de urmat, al unui şofer gherlean

În zilele noastre tot mai des criticăm comportarea unor şoferi de pe mijloacele  de tranport uban sau între localităţi. Limbajul vulgar şi indiferenţa conducătorilor auto duc la disperare mulți călători, nemulţumiţi, pe bună dreptate, de această atitudine, icompatibilă cu statura lor de a servi clientul, în cazul acesta, călătorul.

De astă dată avem de semnalat un exemplu pozitiv. Călătorind, zilele trecute, pe ruta Cluj-Napoca – Gherla cu microbuzul cunoscutei firme Bus Trans, la Cluj-Napoca s-a urcat o doamnă mai în vârstă, care se deplasa foarte greu. Doamna s-a urcat în maşină împreună cu nepoata sa, dar oricum avea nevoie de ajutor pentru a ajunge la un loc liber în microbuz. Femeia a spus şoferului că doreşte să coboare în localitatea Răscruci. Conducătorul auto a tras maşina pe dreapta, s-a asigurat că nu deranjează circulaţia şi la coborâre a ajutat-o pe doamna respectivă să ajungă în condiţii bune pe trotuarul de lângă microbuz. Cine mai face un astfel de gest în ziua de astăzi, în condiţiile unei circulaţii mari pe o şosea naţională aglomerată?! Iată că angajatul firmei Bus Trans a dat dovadă de bun simţ, dar mai ales de atitudine civică. Ce bine ar fi ca toţi şoferii de pe autobuzele noastre să procedeze aşa!

Am mai scris şi mai revenim: pentru călătorii gherleni sunt o adevărată mană cerească aceste microbuze, care de luni până vineri circulă din 15 în 15 minute între Gherla şi Cluj-Napoca, sâmbătă din 20 în 20 minute, iar duminică, din 30 în 30 minute. Să nu ne mirăm atunci că trenurile nu mai au călători…

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie