Excursie tematică pentru elevii gherleni, în Grecia

Mai este timp până la „Săptămâna Altfel”, dar în municipiul Gherla sunt unităţi de învăţământ care de pe acum se gândesc cum pot exploata această perioadă la maximum, mai ales  în domeniul documentării elevilor în diferite sfere ale ştiinţei, culturii şi istoriei.

Zilele trecute am trecut pragul Liceului Teoretic „Petru Maior” (cândva un renumit gimnaziu cu profesori şi absolvenţi de marcă, reprezentanţi ai vieţii literare şi spirituale româneşti, dacă e să-l amintim doar pe scriitorul şi criticul Ion Apostol Popescu), şi în curtea acestuia ne-a atras atenţia un anunţ. Este vorba de organizarea unei excursii tematice „Pe urmele lui Ulise şi Spartacus”, în perioada 18-25 mai 2017. Este doar una dintre acţiunile educative iniţiate de conducerea şcolii în perioada „Şcoala Altfel”. Cu această ocazie, elevii şi dascălii însoţitori se vor deplasa în locuri istorice, cum sunt Muntele Olymp şi Meteora. În mod sigur, cu toţii se vor întoarce acasă cu cunoştinţe mai multe şi mai vaste din domeniul istoriei şi culturii. Acesta şi este scopul acestei excursii documentare.

Sunt de mare folos aceste deplasări peste hotare ale elevilor, având în vedere necesitatea lărgirii orizontului de cunoştinţe şi importanţa documentării la faţa locului. Conducerea Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla a mai organizat în anii trecuţi astfel de excursii tematice, tot mai mult agreate atât de părinţi, cât şi de elevi. La toate acestea adăugăm turneele efectuate în mai multe ţări europene de dansatorii Ansamblului folcloric „Valea Someşului” (instructori: prof. Ovidiu Todea şi Ile Ţegean), format din elevii acestei liceu.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie