Eveniment organizat de ARIES Transilvania & iTech Transilvania Cluster sub egida Agenției Spațiale Europene

Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES) Transilvania & iTech Transilvania Cluster, împreună cu Indeco Soft și AROBS Transilvania, au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, la ClujHub, ultimul eveniment public sub egida proiectului Agenției Spațiale Europene, EOClimLab.

Evenimentul a fost organizat pe două secțiuni: o secțiune adresată copiilor între 10-15 ani, derulată împreună cu Digital Kids Cluj-Napoca, și cealaltă secțiune, cu Provocări din Viața Urbană produse de schimbările climatice folosind datele din satelit, adresată studenților, tinerilor și angajaților companiilor cu interes în acest domeniu, din comunitatea clujeană.

În cadrul primei secțiuni, cele patru echipe din cadrul Digital Kids au identificat soluții extrem de creative, folosind cele mai noi tehnologii care au fost centrate pe sateliți, procese de învățare modernă, inteligență artificială, eficiența energetică și robotică, copiii fiind recompensați cu trei ochelari VR și jocuri de îndemânare.

În cadrul provocărilor care au avut ca temă Viața Urbană, premiul I, de 1000 euro, a fost câștigat de echipa Icarus Project, formată din Ionuț Balasz și Andrei Raț, care a prezentat un proiect de monitorizare a potențialului energetic al acoperișurilor,  bazându-se pe radiația solară. Premiul II, în valoare de 500 euro, a fost câștigat de echipa Black Ice, care a propus o soluție folosind inteligența artificială pentru a evalua și estima riscurile generate de polei, adresându-se companiilor de logistică și transport. Pentru premiul III s-au oferit patru ochelari VR și a fost câștigat de echipa #Team Should Have a Name, cu un proiect care monitorizează calitatea aerului, condițiile meteo și riscurile asociate pentru sănătatea oamenilor.

Toate echipele participante au fost invitate de ARIES Transilvania să se alăture proiectului de antreprenoriat Partener StartUP, pentru a susține și finanța ideile acestora. Rezultatele echipelor vor fi prezentate și oficialilor Agenției Europene Spațiale, în vederea promovării și susținerii ideilor lor în continuare.

Articole din aceeasi categorie