European BEST Engineering Competition

media_afisAnul acesta, BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică şi SHARE, alături de Emerson, în calitate de partener şi Schlumberger şi Frequentis, în calitate de sponsori, organizează cea de a 10-a ediţie de EBEC (European BEST Engineering Competition). Acesta este o competiţie inginerească, ce le oferă studenţilor cu abilităţi tehnice şi creative posibilitatea de a-şi pune în practică ideile originale şi neconvenţionale.

Potrivit informaţiilor ce ne-au fost puse la dispoziţie de organizatori, concursul va avea loc în perioada 21-22 noiembrie a.c., la Casa de Cultură a Studenţilor, şi constă în două provocări diferite, anume Team Design şi Case Study, la care se pot înscrie toţi studenţii din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Pe baza cunoştinţelor dobîndite în facultate, studenţii îşi vor dezvolta noi abilităţi tehnice şi vor da soluţii practice probelor la care sînt supuşi, lucrînd împreună, în echipe de cîte 4 persoane. Echipele cîştigătoare de la fiecare dintre cele două probe vor merge mai departe la etapa regională de la Braşov (EBEC Romania & Republic of Moldova), unde vor concura împotriva studenţilor finalişti din Bucureşti, Braşov, Chişinău, Iaşi şi Timişoara, pentru a se califica la etapa europeană de la Porto.

Concursul de Team Design, organizat împreună cu partenerul Emerson, are ca scop realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate. Acest mecanism va trebui proiectat de echipa participantă din materiale neconvenţionale, într-un timp prestabilit de organizatori. Spre deosebire de competiţia descrisă anterior, cea de Case Study constă în analizarea şi rezolvarea unei probleme reale a societăţii, fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltînd o soluţie teoretică. În final, echipele trebuie să convingă juriul prin argumentarea soluţiei lor sub forma unei prezentări.

Aşadar, dacă doriţi să beneficiaţi de această experienţă unică, să vă testaţi limitele şi să puneţi în practică o altfel de inginerie decît ceea ce învăţaţi la facultate, vă puteţi înscrie, pînă în data de 16 noiembrie a.c., la una sau mai multe probe, iar dumneavoastră şi echipa puteţi ajunge în finala din Portugalia.

Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru formularul de aplicare, intraţi acum pe site-ul ebec.bestcj.ro.

***

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională alcătuită în prezent din 96 de Grupuri Locale BEST din 33 de ţări din Europa, ajungînd să aibă peste 3000 de membri activi.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca este o organizaţie non-guvernamentală care funcţionează de 20 de ani. Este format din voluntari, studenţi ai Universităţii Tehnice, un grup de tineri entuziaşti, cu viziuni îndrăzneţe, peste 75 de membri activi, care cooperează cu scopul de a promova diversitatea şi de a ajuta toti studenţii de profil tehnic să dobîndească o gîndire internaţională. Pînă acum, grupul clujean a organizat: 14 workshop-uri internaţionale, 12 schimburi culturale, 20 ediţii JobShop, 24 cursuri de sezon, 8 ediţii BEST Training Week, 10 competiţii inginereşti. Prin intermediul evenimentelor organizate, BEST oferă studenţilor posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţi tehnice utile în viitoarea carieră de inginer sau antreprenor, realizînd o punte de legătură între universitate, studenţi şi companii.

M.B.

European BEST Engineering Competition

Organizația studențească europeană BEST Cluj-Napoca lansează a 9-a ediție a competiției inginerești EBEC, care va avea loc în perioada 1-3 noiembrie. Acest concurs de mare anvergură se desfășoară în 23 de țări din Europa și reunește peste 5000 de studenți de la 83 de universități tehnice.

Ediția locală de anul acesta este formată din 3 probe: Case Study, Team Design și o competiție Emerson, la care vor participa 24 de echipe formate din 4 studenți. Case Study este organizat în colaborare cu federația Share, coordonatoarea “Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015” și organizația Reper21. Proba propune o problemă reală a societății, o situație de criză, ce necesită cele mai bune strategii de rezolvare. Echipele care vor veni cu cele mai fiabile planuri și cele mai bune soluții vor fi declarate cîștigătoare. Team Design este susținut de Renault, care va propune tema competiției. Studenții cu simț practic vor realiza din cele mai neconvenționale materiale un dispozitiv care să treacă diferite teste. Cea de-a treia competiție în cadrul EBEC reprezintă o colaborare între BEST și compania Emerson și va avea un subiect dintr-un domeniu de interes general, astfel încît orice student UTC-N să poată participa.

Cîştigătorii de la Case Study și Team Design se vor califica la etapa regională EBEC, unde vor concura cu caştigătorii etapelor locale din Bucureşti, Braşov, Chişinău, Iaşi și Timişoara. Cei care vor ieşi învingători în această competiție EBEC vor reprezenta România la faza europeană, organizată în Riga, Letonia, unde vor concura cu participanţi din toată Europa.

Înscrierile se fac din 14 pînă în 25 octombrie pe site-ul ebec.bestcj.ro

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare