Eugenia, dragostea mea…

La ceas târziu, din noapte, din biroul preşedintelui nu răzbate nicio rază de lumină, dar se aude un ronţăit de şoricel stahanovist: da, dumnealui Liviu Dragnea, face exerciţii de întuneric pentru viitorul naţiei române, şi mănâncă „Eugenia”, o iubire gastronomic – frugală, din anii când nu avea şi de aia ronţăia.

Ce binevoitoare ursite s-au pogorât asupra dumnealui, Atoateştiutorul partidului câştigător şi conducător, după un program gândit şi izvodit de super – vizorul cimitirelor din jud. Olt, Darius neprihănitul, vizionarul de stânga, care acum e la dreapta lui Vasilică Viorica, prima femeie ministru prim-ministru la români, stima noastră şi mândria, şi-o doză de imunoglobină.

Să nu te superi pe mine, Doamne, dar chiar aşa de ocupat eşti, că nu vezi ce fac ăştia cu ţărişoara asta, şi aşa bântuită de duhurile rele ale comunismului, până hăt departe la Ion Iliescu, minerul de onoare?

Congresul de higienizare al partidului a avut şi un al patrulea punct: colectarea de peturi şi ambalaje din Sala Palatului, după lucrări. Oameni civilizaţi, oameni cu răspunderi la ei în judeţe, ostaşi credincioşi ai partidului!

Da, s-au ales 16 (şasesprezece) heruvimi de partid, opt în bleumarin, opt în rozosin, să poată fi deosebiţi, căci se ştie, aceştia nu au puţulici şi păsărici, adică n-au sex, doar o dorinţă fierbinte de a-l sluji până-n pânzele (izmenele) albe pe prezidentul care i-a întrebat şi pe ei public, gângurind, alintându-se, dacă îl vor în fruntea bucatelor? Şi comesenii prezenţi au gulguit la unison, afirmativ, DA! DA! DADY!
Au luat cuvântul (după folosire l-au pus înapoi, cu semnătură, de predare – primire) mai mulţi care au adus un vibrator omagiu conducătorului îndrăgit, sala a ovulaţionat îndelung şi s-o terminat. Toţi se vor întoarce la locurile lor şi vor începe, ori vor continua.
Se anunţă altă sărbătoare: nuntă mare! Am auzit că celor doi naş le va fi poporul. Mai ştii?
Umbra lui C-tin. Pârvulescu a bântuit pe-acolo, dar nu a fost lăsată să intre: asta-i Realitatea TV, ce să-i faci? De acum înainte, ziariştii să ia aminte, că mai bine e cuminte…
Poftim? Iar începeţi cu autostrăzile, cu spitalele, cu şcolile? Aţi vrut democraţie, aţi primit ce meritaţi. Întotdeauna se găsesc câştigători, critici ai măreţelor realizări din 2017, şi începutul lunii aprilie! Da, de 1 aprilie, se va reglementa, în sfârşit, pensiile! Asta a spus-o Cearcănul financiar, Olguţa, dar nu ştiu de ce a pufnit-o râsul…
Da, aşa-i în democraţie: pe unii îi podideşte râsul (de partid), pe alţii plânsul. Adevărul este că nu putem să fim cu toţii şi sănătoşi şi fericiţi, şi cu dosarele din justiţie spălate cu hexipharma.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie