Emil Boc se face vinovat de dezinformare şi rea-credinţă. Nasra: „Asfaltarea străzii Triajului este posibilă!”

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, fost consilier municipal, îl contrazice pe primarul Emil Boc, arătând că asfaltarea străzii Triajului este posibilă. Prin intermediul unui comunicat de presă transmis pe adresa redacţiei, Nasra precizează că ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, a răspuns la întrebarea nr. 621A/2017, înregistrată la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul cu nr. 2775/MRP în data de 13.04.2017, având ca obiect „intrarea străzii Triajului în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca”. Din răspunsul primit din partea ministerului de resort reiese că asfaltarea străzii Triajului este posibilă. „De mai bine de nouă ani, aproximativ 200 de clujeni sunt afectaţi zilnic de starea proastă a străzii Triajului. Având în vedere că primarul Emil Boc a informat de mai multe ori că nu poate reabilita strada Triajului până nu trece în proprietatea publică a municipiului, am demarat un dialog instituţional pentru rezolvarea problemei. În urma răspunsului ministrului Transporturilor, dl. Alexandru-Răzvan Cuc, concluzia este una simplă: CNCF CFR S.A. îşi arată toată disponibilitatea şi sprijinul pentru asfaltarea străzii Triajului, prin urmare realizarea investiţiei este posibilă şi este nevoie doar de voinţa administrativă şi politică a primarului Emil Boc”, punctează deputatul Horia Nasra.

Potrivit răspunsului ministrului Cuc, terenul aflat în proprietatea CFR – pe care se află amplasată strada Triajului – poate fi închiriat de la CNCF CFR S.A. cu aprobarea Ministerului Transporturilor, pentru efectuarea investiţiilor de interes public. „Menţionăm că lucrările de asfaltare trebuie să respecte prevederile Ordinului nr. 158/1996 privind emiterea acordurilor Ministerului Transporturilor la documentaţiile tehnico – economice şi sistematizare pentru terţi. În consecinţă, pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie CFR, beneficiarul va prezenta o documentaţie conform actului normativ mai sus-amintit. Avizarea se va solicita de la Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj, unde se va depune o documentaţie în 3 exemplare necesară emiterii Acordului de principiu care să cuprindă o cerere (netipizată) solicitant/beneficiar cu datele complete de identificare (persoană fizică/ persoană juridică) cu nr. de telefon/fax pentru contactarea acestuia; certificatul de urbanism în termenul de valabilitate pentru lucrarea şi amplasamentul solicitat cu planurile anexe (plan de încadrare în zonă la scara 1: 2000 sau 1: 5000, plan de situaţie la scara 1: 1000 sau 1: 500 cu reprezentarea liniei c.f cea mai apropiată) şi proiectul tehnic întocmit de un proiectant autorizat. După obţinerea acordului de principiu al 5RCF Cluj, se va solicita aviz de la CNCF CFR S.A., pentru care sa va depune aceeaşi documentaţie în 3 exemplare şi se vor achita tarifele stabilite în funcţie de lucrările ce se vor executa, potrivit Dispoziţiei Directorului General al CNCF CFR S.A. nr. 83/2008”, explică Nasra.

Potrivit acestuia, în urma demersurilor întreprinse, „CNCF CFR S.A. îşi arată toată disponibilitatea şi sprijinul pentru realizarea investiţiei, respectiv asfaltarea străzii Triajului, din municipiul Cluj-Napoca”, arată liderul PSD, spunând că Boc a dezinformat, susţinând o afirmaţie neveridică. Totodată, Nasra sugerează că, în cazul prezentat, primarul Boc se face vinovat de rea-credinţă şi că justificarea edilului urmăreşte, de fapt, trecerea în proprietatea publică a municipiului a străzii menţionate.

A.S.

Articole din aceeasi categorie