Elevii talentaţi din Gherla, în tabere de vară

Numai cuvinte de laudă pentru acei conducători de instituţii de învăţământ care ştiu să aprecieze activitatea creatoare a elevilor. Mai ales în cazul cluburilor copiilor este nevoie de astfel de iniţiative.

În municipiul Gherla, Clubul Copiilor ocupă un loc important în viaţa tinerilor dornici de afirmare într-un domeniu de activitate. La cele şapte cercuri tehnico-aplicative, artistice şi sportive sunt înscriși peste 300 de copii. Printre cele mai căutate este cercul „Machete, podoabe – obiecte decorative, construcţii machete, confecţii podoabe şi obiecte decorative”, condus de prof. Daniela Katona. De-a lungul anilor membrii cercului au câştigat zeci de premii la diferite concursuri şi festivaluri judeţene sau naţionale. Ca o mulţumire pentru succesele lor, copiii îşi petrec şi în această vară o parte a vacanţei în tabere de specialitate. Astfel, de la Gherla şi Dej, vor pleca în aceste zile opt elevi la Iara, unde vor fi prezenţi timp de o săptămână în tabăra rezervată micilor meşteşugari, dar şi membrilor celorlalte cercuri şi cursuri organizate de cluburile copiilor din judeţul Cluj. Membrii cercurilor meşteşugăreşti din cadrul Clubului Copiilor Gherla au fost prezenţi şi vara trecută în tabăra de profil  de la Iara, unde şi în acest an au parte de diferite activităţi distractive şi drumeţii montane.

În municipiul Gherla, elevii Liceului Teoretic cu predare în limba maghiară au şi ei  parte de o vacanţă plăcută, prin participarea la tabara de vară de dansuri populare organizată în satul Lacu, din comuna Geaca. Acolo sunt prezenţi şi copii din localităţile rurale de pe Câmpie, dar şi din municipiul Cluj  Napoca.

Sz. Cs.

Articole din aceeasi categorie