Elevii şcolii de Poliţie din Cluj-Napoca au jurat credinţă patriei

O nouă serie de elevi ai şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a depus vineri, 10 noiembrie 2017, jurământul militar în prezenţa familiilor, prietenilor şi oficialităţilor. ”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit într-un glas 48 de fete şi 102 băieţi.

„Aşteptarea mea de la dumneavoastră este să dovediţi seriozitate în parcurgerea modulelor de pregătire şi să nu faceţi rabat de la învăţătură. Aşteptarea colegilor din sistem este să primească în echipele lor parteneri pe care se pot baza”, a fost mesajul transmis de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, citit de prefectul judeţului Cluj, dr. ing. Ioan Aurel Cherecheş.

„Zi de zi, prin ceea ce face, familia poliţienească oferă modele de atitudine, de competenţă, de solidaritate cu cei oneşti, căutând adevărul şi, mai ales, luptând pentru o lume mai dreaptă, mai bună”, le-a transmis elevilor chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, Inspector General al Poliţiei Române, reprezentat la festivitate de către chestor de poliţie Mihai Marius Voicu, adjunct al inspectorului general I al Poliţiei Române.

„Am convingerea că noii noştri elevi înţeleg pe deplin provocările drumului pe care au ales să păşească şi că aceştia se vor comporta exemplar în viitoarea perioadă de instruire şi pregătire”, a conchis directorul şcolii, comisar şef de poliţie Liviu Gabriel Dumitru.

Emoţiile momentului festiv au fost împărtăşite şi de colegii lor mai mari, cei 143 de elevi din seria 2016-2017, precum şi de cadrele didactice şi familiile tinerilor elevi.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Elevii şcolii de Poliţie din Cluj-Napoca au jurat credinţă patriei

  1. Tudor

    N-ar fi fost nimerit să jure credință oamenilor? De fapt nici primarii, „aleșii locali”, nu jură să fie’n slujba oamenilor. În SUA, de cîtiva ani buni, polițiști nu se mai numesc „peace officer”, adică unul ce menține liniștea și pacea oamenilor, ci „law enforcement officer”, adică unul ce impune oamenilor legea venită de la stăpînire. Nu’i același lucru. Din păcate nu sîtem atenți la detalii.