Elevii gherleni se remarcă şi la olimpiada de limba engleză

Dacă până în prezent municipiul Gherla a fost reprezentat la faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română de elevele Bumb Andra şi Medeea Morar, iată că în această primăvară elevii unităţilor de învăţământ din localitate se remarcă şi la limba engleză, o noutate pentru tineretul studios din oraşul de pe Someş.

Avem veşti bune în privinţa evoluţiei elevilor Liceului Teoretic „Petru Maior” la faza judeţeană a olimpiadei de limba engleză, unde trei dintre elevii fostului mare gimnaziu din anii ’50-’60 au ocupat locuri pe podium. Dintre ei, cel mai bun rezultat l-a obţinut elevul clasei a XII-a C, Elias Rus, premiul I. Acesta va reprezenta Clujul la etapa naţională a olimpiadei de limba engleză, secţia A, ce va avea loc în luna aprile, în municipiul Constanţa. Un sejur pe malul Mării Negre, dar nu pe plajă, ci în băncile şcolii. Ceilalţi doi gherleni care s-au remarcat la etapa judeţeană sunt Robert Hossu (XI A) şi Andrei Apetean (XII A), ambii obţinând premiul II. Toţi trei elevi au fost pregătiţi de profesorul de limba engleză, Florin Hăran.

La sfârşitul anului trecut, Andrei Apetean şi Dan Şandor, elevi în clasa a XII-a A de la Liceul Teoretic „Petru Maior” au obţinut certificatul CAE (Cambridge Advanced English) nivel C1, un fel de „paşaport” recunoscut în lume, care atestă cunoaşterea limbii engleze la nivel atestat şi care înlesneşte înscrierea lor în învăţământul universitar. Succese de seamă ale elevilor gherleni la fazele superioare ale diferitelor olimpiade şi concursuri şcolare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie