Elevii gherleni se perfecţionează în domeniul calculatoarelor

Cuceririle tehnologiei moderne îşi au efectul şi în învăţământul nostru. Copiii încep să facă cunoştinţă cu calculatoarele încă la grădiniţă, să nu mai vorbim de elevii claselor mai mari de la şcoală. Nu întâmplător, pentru ultimii se iniţiază diferite cursuri de specialitate sau programe la nivel naţional.

Liceul Teoretic „Ana Ipatescu” din municipiul Gherla s-a alăturat din nou celui mai amplu eveniment educațional, pe parcursul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor.

Evenimentul internaţional Hour Of Code – ora globală de programare și tehnologia computerelor a avut peste 400.000 de participanți în România, iar în cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla a fost marcat printr-o serie de lecţii de programare, susţinute de profesorii de la catedra de specialitate, Ioana Butean şi Corina Iftinca, la clasele a V-a şi a VI-a, oferind posibilitatea de a experimenta „o oră de programare” mai ales pentru copiii care nu studiază încă programarea. Un mare avantaj pentru elevii care doresc să se perfecţioneze în acest domeniu.

“Noi considerăm că pasiunea de a programa se naşte experimentând, adică muncind zi de zi. Un bun programator se naşte după ce şi-a descoperit pasiunea. Credem că putem ajuta tinerii să experimenteze, să creeze, să descopere, să analizeze, pentru ca în final să îşi poată trăi pasiunea. Ne-am  bucurat enorm să-i vedem pe elevi atât de dornici să programeze şi am fost mulţumiţi să-i vedem satisfăcuţi la sfârşitul unei lecţii practice. Învăţarea prin joacă este distractivă”- remarcă organizatorii.

Elevii liceului gherlean au manifestat un interes deosebit pentru acest proiect internaţional şi pentru ora de programare la care au luat parte. Feedback-ul de la elevi, profesori și părinți a fost impresionant, iar experiența urmează să fie repetată. Astfel de lecţii au avut loc şi în celelalte licee ale municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie