Elevii gherleni, printre primii la Concursul „Sigismund Toduţă”, de la Deva

Municipiul Deva a găzduit, zilele trecute, cea de-a XIX-a ediţie a Concursului de Interpretare Vocal – Instrumentală „Sigismund Toduţă”, rezervat tinerelor talente din domeniul muzicii. Printre laureaţii manifestării artistice hunedorene s-au aflat şi două tinere din municipiul Gherla.

Eleva clasei a XII-a a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, gherleanca Kovács Adrienn, s-a clasat pe locul I la flaut. Ea este pregătită de prof. Vasile Gocan, iar profesorul corepetitor este Adela Pleşca. An de an tânăra din Gherla ocupă mereu locuri fruntaşe la diferite festivaluri şi concursuri muzicale organizate în ţară, făcând parte şi din cunoscutul cor mixt „Agnus Dei”, dirijat de prof. Kovács Hajnal. O altă elevă gherleancă, Ballok Réka Erzsébet, în clasa a II-a a Şcolii de Muzică „Augustin Bena” din Cluj-Napoca, a obţinut premiul II la pian. Ea a mai fost prezentă, recent, la un alt concurs de instrumente muzicale, desfăşurat în municipiul Sighetu Marmaţiei, unde a ocupat tot locul II. Succese remarcabile, profesoara Kovács Hajnal coordonând, alături de colegele de la Şcoala de Muzică „Augustin Bena”, o adevărată rampă de lansare a tinerelor talente din urbea de pe Someş.

La mijlocul lunii iunie, conform tradiţiei, la Gherla are loc concertul de la finalul anului de învăţământ, un fel de examen în faţa publicului, eveniment aşteptat încă de pe acum cu mare interes de amatorii muzicii culte din localitate.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie