Elevii gherleni – primii la concursul „Sanitarii pricepuţi”

Elevii gherleni se remarcă an de an la concursurile „Sanitarii pricepuţi”.

Zilele trecute, Filiala Cluj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România a organizat etapa judeţeană a concursului, la care au participat 8 echipaje din licee şi 6 echipaje reprezentând şcolile gimnaziale. Municipiul Gherla a fost reprezenntat de două echipaje ale Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, şcoală care de peste 25 de ani domină aceste întreceri de educaţie sanitară. La ambele categorii de vârstă elevii gherleni au dominat faza judeţeană a concursului „Sanitarii pricepuţi”. La nivel de licee, cei 5 elevi  gherleni au ocupat locul I, ei fiind pregătiţi şi coordonaţi de prof. Antoaneta Balint. Acest echipaj, în 2018 a câştigat menţiune la faza naţională desfăşurată la Buzău.

Nu s-au lăsat mai prejos nici elevii claselor de gimnaziu, conduşi de prof. Ana-Maria Roman, care s-au clasat tot pe locul I, din 6 echipaje participante la etapa judeţeană. Ambele echipe au susţinut două probe, cea teoretică şi cea practică, ultima constând în acordarea de prim ajutor în caz de accidente. Cele două probe de foc au fost trecute cu brio de cele două grupuri de elevi de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla. Câştigătorii au fost premiaţi cu medalii, cupe şi dulciuri.

Cei mai buni elevi ai fazei judeţene a concursului vor fi prezenţi şi la faza naţională, ce va avea loc la Complexul de agrement „Poiana Pinului” din municipiul Buzău.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie