Elevii gherleni, premiaţi şi ei pentru meritele lor

Printre elevii de nota 10 ai Clujului – 2017, premiaţi la Gala Excelenţei clujene în Educație, s-a aflat şi fiul cunoscutului sportiv gherlean, Kilin Csaba, în prezent conducător şi antrenor la echipa de fotbal Olimpia, din localitate.

Este vorba de tânărul Kilin Artemio, elev în clasa a X-a al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. El a obţinut premiul I la olimpiada naţională de Religie, licee greco-catolice. Toţi cei care au fost felicitaţi şi premiaţi la gala respectivă sunt viitoarele elite ale Clujului şi, de ce nu, ale ţării noastre. De aceea trebuie sprijiniţi, încurajaţi şi promovaţi. Asta au declarat și organizatorii galei, în frunte cu inspectorul şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Cluj, prof. Valentin Cuibus.

Tot din municipiul Gherla, la Gala Excelenţei clujene a mai fost premiată eleva Bumb Andra, din clasa a X-a a Liceului Teoretic „Petru Maior”, ea obţinând menţiune la olimpiada de Limba şi literatura română. Gherlenii se pot mândri cu aceşti tineri minunaţi, bine pregătiţi în domeniile respective.

Învăţământul din oraşul de pe Someş s-a aflat totdeauna printre unităţile fruntaşe la nivel judeţean, dar chiar şi pe ţară (să ne gândim numai la premiile obţinute de elevii celor două mari licee, „Petru Maior” şi „Ana Ipătescu”, la concursurile şi olimpiadele şcolare desfăşurate în cadrul etapei naţionale). Neapărat trebuie să o amintim aici şi pe eleva clasei a VI-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla, Medeea Morar, laureată a mai multor concursuri şi olimpiade şcolare la Limba şi literatura română, o altă speranţă a învăţământului urbei.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie