Elevii gherleni, din nou primii la educaţia rutieră

De foarte mulţi ani reprezentanţii învăţământului gherlean domină faza judeţeană a concursului “Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”, de multe ori obţinând locuri fruntaşe (chiar locul I) și la etapa naţioală a întrecerii. Talentații elevi ai profesorului Dorel Verde, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Gherla (director, prof. Liliana Pop) nu au avut adversari pe măsură nici la etapa județeană a concursului ce a avut loc zilele trecute chiar oraşul lor.

Participanții au trecut prin trei probe – teorie, parc și îndemânare în poligon, jurizate de reprezentantul IPJ Cluj, comisarul adjunct Sorin Precup, responsabil cu educaţia rutieră şcolară. Acesta a apreciat la final că echipajul a fost foarte bine pregătit și că tinerii bicicliști pot lua fără probleme locul I la etapa națională.

Din echipa unităţii de învăţământ din municipiul Gherla au făcut parte Sergiu Oltean, elev în clasa a VIII-a, care în urmă cu doi ani a obținut locul II pe țară, Titus Grasin, tot din clasa a VIII-a, care a câștigat locul III pe țară în 2017, la îndemânare, Ioana Ciopei din clasa a VII-a, câștigătoarea locului I la „Trofeul Coresi” 2017, la individual compus, Dragoș Baba, din clasa a IV-a, care a câștigat locul III la concursul de la Suncuiuș (judeţul Bihor) de anul acesta și s-a descurcat foarte bine la poligon la “Trofeul Coresi” de la Târgoviște, competiţii unde reprezetanţii urbei de pe Someş au avut o comportare excelentă.

„Echipajul este foarte bine pregătit, sunt copii care au trecut prin concursuri naționale și au experiență deosebită. Mai avem de lucrat la teorie, dar noi sperăm că vom avea o prima treaptă rezervată la etapa națională sau cel puțin un loc pe podium”, a declarat, la finalul concursului, profesorul de educaţie fizică şi sport, Dorel Verde.

Concursul de la Gherla a fost organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, iar câștigătorii au primit medalii și diplome, dar și cadouri din partea reprezentanților Poliției Rutiere Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie