Elevii gherleni din nou în frunte

O parte din elevii şcolilor gherlene au o vacanţă activă. Faţă de colegii lor care se află la mare sau la munte, laureaţii fazelor judeţene ale diferitelor concursuri şcolare participă în această perioadă şi la etapa naţională, organizată, de obicei, în plină vacanţă de vară.

Aşa, de exemplu, câştigător al locului I la faza judeţeană a concursului “Sanitarii pricepuţi”, organizat de Crucea Roşie, echipajul de la Liceul Teoretic “Ana Ipătescu”  Gherla s-a calificat la faza naţională. În etapa judeţeană, tinerii sanitari au luptat cot la cot pentru calificare cu alte 13 echipaje din Cluj, pe care le-au depășit.

Zilele trecute, echipajul de gimnaziu din Gherla a fost prezent la etapa naţională, ce a avut loc la Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău. La acest concurs au praticipat 264 elevi din clasele V-VIII, membrii ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele SNCRR.

La proba teoretică, elevii au trebuit să rezolve un test grilă cu noțiuni de prim ajutor, educație pentru sănătate și noțiuni despre Crucea Roșie, iar la proba practică, au demonstrat în fața juriului cum se acordă primul ajutor de bază în caz de accidente, cunoştinţe dobândite în cadrul orelor de practică efectuate în timpul anului şcolar.

Concurenţa a fost foarte mare, cei care au ajuns până la această fază a concursului fiind bine pregătiţi. Juriul de concurs a fost format din dr. Camelia Savu, dr. Dragoş Beniamin, vicepreședinte al Crucii Roșii Române și Vlăduț Mihalache, manager program Prim ajutor, reprezentanți ai SNCRR, plt. maj. Daniel Arsene, reprezentant IGSU, prof. Aurelia Ignătescu, reprezentant al MEN.

Elevii din Gherla au avut un caz cu două victime cărora le au acordat primul ajutor contratimp, obţinând din partea juriului notele 9,50-9,50-9,40-8,70-8,25, rezultate excelente, dacă avem în vedere concurenţa selectă.

La o diferenţa de doar 4,15 puncte de ocupanţii locului I, elevii din Gherla, îndrumaţi de prof. Antoaneta Balint, s-au clasat pe locul II, o performanţă bună, pentru care reprezentanţii învăţământului gherlean merită sincere felicitări.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie