Elevii din Căşeiu, deosebit de activi în această toamnă

Elevii și-au început serios activităţile şcolare dar, pe lângă studiul cotidian, mai au şi alte preocupări. Asta am constatat zilele trecute la Şcoala Gimnazială Căşeiu, unde şi activităţile exctraşcolare au mare trecere la cei peste 200 de elevi.

Pe unii dintre ei i-am întâlnit zilele trecute şi în frumoasa sală de festivităţi a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” din municipiul Dej, unde au evoluat cu mult succes în cadrul manifestării culturale organizate cu prilejul Zilei Europene a Limbilor şi unde au fost însoţiţi chiar de directorul unităţii de învăţământ, prof. Cristian Groşan, vicepreşedintele Despărţământului ASTRA „Dr. Teodor Mihali” Dej. De la domnia sa am aflat că, zilele trecute, atât la şcoala din centrul de comună, cât şi la Rugăşeşti, au avut loc tradiţionalele târguri de toamnă, unde elevii au vândut produse agricole – adică legume, fructe -, compoturi, dulceţuri şi diferite produse de panificaţie. La cele două evenimente a participat şi primarul comunei Căşeiu, Silviu Boldor, prezent totdeauna la toate acţiunile educaţionale organizate de şcolile gimnaziale din  localitate şi din satul Rugăşeşti. Au fost două târguri reuşite, unde pe lângă iniţiativa copiilor de a valorifica produsele lor, aceștia au avut de învăţat mult şi  în privinţa comerţului, dar şi a concurenţei. Au asistat la aceste întâlniri atât cadrele didactice, cât şi părinţii elevilor.

În această perioadă, elevii comunei Căşeiu se pregătesc intens în vederea spectacolului festiv ce va avea loc cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire. După cum ne-a informat edilul-şef, Silviu Boldor, se dorește ca aceste manifestări omagiale să fie organizate chiar în ziua de 1 Decembrie, dar asta nu înseamnă ca în unităţile de învăţământ de pe raza comunei să nu fie iniţiate şi alte activităţi (concursuri gen „Cine ştie, câştigă”, prezentări de carte sau depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor din zonă). Să nu uităm că şi preşcolarii vor fi angrenaţi în programele speciale desfăşurate cu ocazia Anului Centenar. Zile deosebit de aglomerate pentru copiii şi tinerii satelor componente ale comunei Căşeiu!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie