Elevele din Gherla se remarcă şi în domeniul muzicii populare

Iată, folclorul gherlean are viitorul asigurat. Talentaţii copii cu aptitudini muzicale au mare trecere şi în cadrul unor reprezentaţii desfăşurate la nivel judeţean.

Zilele trecute, sala „Dumitru Fărcaş” a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca a găzduit spectacolul „Toamna, când cad brumele”, organizat de Centrul  Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi unde, alături de nume deja cunoscute ale artei interpretative clujene, au participat şi tinerele talente ale muzicii populare din zona noastră. Printre ele s-au aflat şi două eleve care promit foarte mult, din municipiul Gherla, și anume Larisa Gurzău, elevă la Liceul Teoretic „Petru Maior” şi Renata Boca, de la Şcoala Gimnazială Nr.1. Amândouă solistele au  interpretat cântece din repertoriul cunoscutei noastre interprete Marinela Zegrean-Istici. Ambele fetiţe și-au început cariera artistică în cadrul Grupului folcloric „Zestrea”, condus de Constantin Istici, formaţie laureată la mai multe concursuri şi  festivaluri  folclorice din ţară. Larisa Gurzău, în această vară a cântat şi în… Taiwan, unde a avut un succes extraordinar, la vârsta de 13 ani dovedindu-se deosebit de talentată.

La spectacolul „Toamna, când cad brumele”, cele două tinere interprete de muzică populară din municipiul Gherla au fost acompaniate de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, condusă de Ovidiu Barteş. Tot în cadrul spectacolului respectiv a urcat pe scenă și un alt gherlean, Raul  Oltean, format şi el în oraşul de pe Someş.

Szekely  Csaba

Articole din aceeasi categorie