Elevele din Căşeiu – locul III la faza naţională a Gimnaziadei de oină

Oina, ca sport naţional, se bucură de popularitate în rândul tineretului din împrejurimile Dejului. Comunele Căşeiu şi Chiuieşti sunt cunoscute ca puternice centre ale acestei  discipline sportive. Chiar zilele trecute am primit veşti bune de la directorul Şcolii  Gimnaziale Căşeiu, prof. Cristian Groşan.

Aşa cum ne-au obişnuit în ultimii ani, reprezentanţii unităţii de învăţământ din  Căşeiu se afirmă şi pe plan naţional. Astfel, la faza naţională a gimnaziadei de oină desfăşurată pe terenul modernului complex sportiv de la Izvorani, de la marginea Bucureştiului,  echipa de oină  fete a Şcolii Gimnaziale Căşeiu a ocupat locul III , un frumos succes al elevelor antrenate de prof. Anca Cosma. Pe locul I s-a clasat gruparea Şcolii Gimnaziale Râmnicelu (judeţul Buzău), care a câştigat titlul de campioană naţională la gimnazii. La sorirea acasă, în cadrul unei  festivităţi ce a avut loc în curtea Şcolii Gimnaziale, primarul comunei Căşeiu, Silviu Boldor, a felicitat componentele echipei medaliate cu bronz, înmânând dipolome şi flori celor opt eleve şi antrenoarei  lor.

În perioada 31 mai – 2 iunie, comuna Căşeiu va găzdui turneul final al campionatului naţional de oină rezervat juniorilor I, II şi III. Tot atunci, în organizarea Primăriei comunei Căşeiu, Federaţiei Române de Oină,  Inspectoratului  Şcolar Judeţean Cluj, Şcolii Gimnaziale Căşeiu şi Asociaţiei  sportive „Someşul” din localitate, are loc şi competiţia de oină „Cupa Ţinutului Someşan”, aflată  la a doua ediţie. Va fi o adevărată  sărbătoare a sportului şcolar, onorată şi  anul  trecut de  peste 100 de copiii din toată  ţara.

Sz.Cs.

Articole din aceeasi categorie