Eleve de la Clubul Copiilor Gherla: premiul I la Concursul naţional „Tezaur folcloric – izvorul dăinuirii noastre”

Reprezentanţii Clubului Copiilor din municipiul Gherla, conduşi de prof. Daniela Katona, au fost prezenţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la Concursul judeţean cu participare naţională „Tezaur folcloric – izvorul dăinuirii  noastre”, organizat pentru prima dată de Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller” Târgu Mureş, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie din localitate şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mureş.

Această manifestare artistică a reunit copii talentaţi din mai multe judeţe transilvane, printre care Harghita, Alba, Cluj, şi, desigur, Mureş. Elevii gherleni care au onorat acest concurs au reuşit să câstige două premii I.  La categoria  clasele  I-IV,  Irina Sabo din clasa a III-a a  Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Gherla  a câştigat premiul I, la fel şi eleva Tania Adelina Cornea, clasa a VI-a, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, la categoria clasele V-VIII.

Felicitări celor două eleve din Gherla pentru valoarea lucrărilor de podoabe din mărgele realizate în cadrul cercului condus de prof. Daniela Katona de la Clubul Copiilor, dar, mai ales, pentru cele două premii I. Coordonatoarrea proiectului „Tezaur folcloric – izvorul dăinuirii noastre”, prof. Natalia Stoica a fost deosebit de mulţumită de reuşita copiilor gherleni, invitându-i şi la ediţiile următoare.

La sfârşitul concursului, toţi participanţii au asistat la un reuşit program folcloric susţinut de solistele Ileana Moldovan şi Marioara Precup Stoica şi de mai multe ansambluri de dansuri din judeţele Mureş şi Harghita.

Să nu uităm, în ultimii ani membrii cercurilor din cadrul Clubului Copiilor Gherla au obţinut premii importante la tradiţionalele concursuri şi târguri meşteşugăreşti organizate la Cluj-Napoca, Horezu şi Sibiu.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie