Egalitate, da’ nu prea

Trist şi descurajator. Încă o anomalie printre instituţiile statului, dar şi cele private. După ce s-a dat o lege prin care toate firmele cu peste 50 de angajaţi sunt obligate să aibă în procent de 4% şi angajaţi cu dizabilităţi, rezultatul este puţin spus dezamăgitor. Este o obişnuinţă şi o caracteristică a omului ca fiecare să îşi urmărească propriul interes, dar având în vedere că se luptă zilnic pentru egalitate în drepturi, este puţin deplasat ca în România anului 2018 să mai existe astfel de situaţii.

În urma unor solicitări făcute de către deputatul PNL Adriana Săftoiu, s-a descoperit că instituţiile statului au un număr foarte mic de angajati cu dizabilităţi, iar unele dintre ele deloc, printre care se numără, spre surprinderea noastră, şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse. Comunicarea proastă sau mai bine spus, necomunicarea, a dus la încă o boală în sistemul românesc. O boală care nu are încă un remediu, în condiţiile în care fiecare dă vina pe celălalt, mingea se pasează de la un jucător la altul, fără a ajunge în nicio poartă. Instituţiile sunt vinovate că nu au angajat persoane cu dizabilităţi, unele dintre acestea se scuză spunând că nu au avut candidaţi pentru posturi din această categorie, de ce? Pentru că Agenţia Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi nu s-a ocupat de informare şi de promovarea acestor locuri de muncă ş.a.m.d.

Ia vinovatul de unde nu e. Scepticismul în privinţa acestor scuze apare când aflăm despre sumele pe care aceste instituţii sunt nevoite să le livreze lunar către bugetul de stat în cazul în care nu au ca angajaţi persoane cu dizabilităţi, şi anume, salariul de bază minim brut înmulţit cu numărul de locuri de muncă ce nu au fost ocupate de către persoane cu handicap. Pe scurt, mai bine dau mai mulţi bani din instituţie decât să aibă ca angajat o persoană cu handicap.

Înainte de toate să fim oameni? Poate în altă ţară, sau mai bine spus, în altă lume. Noi suntem încă la stadiul în care şoferul de autobus în nepăsarea şi comoditatea sa, refuză să coboare să lase jos rampa pentru o persoană în scaun cu rotile, aşa că ce să mai discutăm la nivel de locuri de muncă?

LIBERTÉ, ÉGALITÉ, FRATERNITÉ!

Articole din aceeasi categorie