Edilii gherleni se gândesc şi la micii sportivi

Din experienţa noastră ştim că majoritatea primăriilor din zona Clujului acordă o atenţie mai mare sportului de  performanţă şi se gândesc mai puţin la viitorul acestui domeniu. La Gherla am găsit un exemplu elocvent şi pentru cel de al doilea aspect.

Prin grija Primăriei Municipiului Gherla, zilele trecute, un grup de 14 copii din localitate, împreună cu antrenorii Laur Aştilean şi Alexandru Felfalusi, au participat la un turneu internaţional de fotbal organizat în Suedia, mai exact în localitatea Ronneby, oraş înfrăţit cu municipiul Gherla şi cu care edilii oraşului de pe Someş au relaţii foarte bune de colaborare şi prietenie. Numai aşa se explică gestul organizatorilor de a invita o formaţie de copii la această competiţie internaţională, la care au mai fost prezente echipe din Germania, Polonia, Finlanda şi Suedia. O mare onoare pentru copiii de vârsta 13-14 ani, din Gherla, de a fi prezenţi la un turneu internaţional atât de puternic, şi asta datorită administraţiei locale, care a sprijinit deplasarea micilor sportivi în Suedia, unde gherlenii au deja mulţi prieteni.

La ultima întâlnire cu reprezentanţii oraşului înfrăţit, Ronneby, din Suedia, cele două părţi au ridicat mai multe probleme cu privire la stabilirea unor contacte în domeniul culturii şi sportului, primul pas fiind făcut chiar cu ocazia competiţiei de fotbal, desfăşurată zilele trecute. Nu este exclus ca ediţia viitoare a competiţiei să aibă loc chiar pe meleagurile clujene.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie