Edilii gherleni se gândesc deja la Zilele Municipiului

Cum ne apropiem de sezonul estival, edilii oraşelor noastre deja îşi fac planuri cu privire la organizarea Zilelor localităţilor lor. Aşa se întâmplă şi la Gherla, unde problema s-a ridicat în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local. Pentru ediția 2018 a Zilelor Municipiului Gherla  administraţia locală a şi luat primele măsuri.

După cum am aflat la întâlnirea lunară a celor 19 consilieri, Primăria Gherla doreşte  să organizeze tradiţionala sărbătoare în perioada 3-11 iunie 2018. Locațiile de desfășurare rămân aceleași – stadionul, parcul mare, zona centrală, Casa de cultură, Muzeul de Istorie și cinematograful.  Acolo  s-au desfăşurat manifestările şi în vara anului trecut. Probabil aşa gândesc gospodarii urbei de pe Someş, tot ce a fost bun până acum, să rămână aşa şi în viitor, cu toate că ar exista şi alte posibilităţi sau locaţii. Rutina şi experienţa îşi spun cuvântul.

Pentru desfășurarea evenimentului, Primăria a precizat că se va aloca suma de 250.000 de lei. Din nou vor fi invitate formaţii şi interpreţi cu renume, dar şi artişti  localnici. Important, oamenii să se distreze bine şi în acest an.

La ediția 2017 a evenimentului s-au cheltuit nu mai puţin de 236.760 lei, iar cea mai mare parte a cheltuielilor, în jur de 200.000 de lei s-a făcut cu plata artiștilor, sonorizarea și scenele. Pentru artificii s-au cheltuit 13.000 de lei, iar 10.000 de lei au fost cheltuielile cu delegațiile străine. Sunt investiţii importante, menite să asigure condiţii cât mai bune şi spectacole de calitate celor care doresc să participe la acest eveniment, tot mai pretenţioşi şi mai exigenţi în privinţa ofertelor artistice.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie