Edilii gherleni s-au pregătit de sărbători

Conform obiceiului, în preajma sărbătorilor de iarnă fiecare dintre noi îşi pregăteşte un buget pentru diferite cadouri, masa de Crăciun şi petrecerea de Revelion. Aşa se întâmplă în fiecare an în luna decembrie. Astfel de gânduri îi preocupă şi pe reprezentanții administraţiilor locale, indiferent că este vorba de oraş sau sat.

La fel se întâmplă şi în cadrul Primăriei Municipiului Gherla, unde autorităţile locale au hotărât câţi bani vor cheltui în luna decembrie. Sumele aprobate sunt, însă, mai mari ca în anii trecuţi, ba chiar duble, când vine vorba de anumite activităţi. În total s-au alocat  peste 60 mii lei pentru manifestările organizate cu  prilejul Zilei Naţionale, pentru  diferite cadouri oferite copiilor, dar şi pentru petrecerea Nopţii de Revelion (foc de artificii etc.)

La aceste sume se mai adaugă şi 70.000 de lei pentru verificarea, repararea, montarea și demontarea iluminatului de sărbători şi alţi 150.000 de lei pentru iluminatul festiv propriu zis (instalaţii şi beculeţe). Putem spune că de mult nu a fost iluminat aşa de frumos centrul oraşului, mai ales sediul Primăriei, ca acum.

Ca o noutate, în locul fostelor panouri cu desene din poveşti, în faţa impozantei Catedrale Armeneşti au apărut noi decoraţiuni pentru copii, printre care amintim sania trasă de reni şi figura mărită a Moşului. Ceva inedit pentru locuitorii urbei de pe Someş. Trebuie să menţionăm şi sculpturile în lemn ale artistului gherlean Galgóczi Ioan, amplasate în Piaţa Libertăţii. Au fost dotate cu diferite elemente şi decoraţiuni aleile parcului mare, precum şi părculeţele din cartierele municipiului.

Totul este pregătit pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie