Edilii comunei Fizeşu Gherlii, în plină activitate

Timpul deosebit de frumos din ultima perioadă i-a ajutat mult pe gospodarii comunelor de pe Câmpie. Nu numai la culesul roadelor toamnei, ci şi la finalizarea investiţiilor planificate pe acest an.

La Fizeşu Gherlii, edilii comunei au reuşit să termine la timp modernizarea drumurilor de hotar, un proiect mai vechi, dar care în acest an a prins contur. Este o plăcere să circuli în ziua de astăzi pe drumurile de ţară din jurul satelor Fizeşu Gherlii, Nicula, Bonţ şi Săcălaia. Acum câţiva ani, locuitorii celor patru sate componente ale comunei nici nu visau la aşa ceva. Să treci „Valea lui Ilona” pe un drum reabilitat, sau hotarul „După Tău” pe un carosabil asfaltat, cred că era ceva de neimaginat! Dar, iată că visul (chiar că a fost un vis) a devenit realitate şi prin grija Primăriei s-au modernizate 8 kilometri de drumuri de hotar. Asta da realizare!

Zilele trecute au fost terminate toate documentaţiile referitoare la demararea lucrărilor de canalizare în localitatea Nicula, un alt proiect îndrăzneţ al administraţiei locale. Totodată, au fost construite două staţii de epurare pe Valea Bonţului. În viitor toate satele de pe aceste meleaguri vor beneficia de canalizare, un mare avantaj pentru populaţia din mediul rural, dar şi pentru gherlenii care au construit  case de vacanţă şi cabane, în zonă. Condiţii de trai ca şi la oraş!

Un alt obiectiv important este amenajarea unui miniteren de fotbal sintetic, dotat cu instalaţie de nocturnă în curtea şcolii din centrul de comună, aflat în plină execuţie. Primarul Vasile Lup şi viceprimarul Láposi Csaba zilnic analizează stadiul lucrărilor şi urmăresc cu atenţie derularea investiţiilor începute.

În comuna Fizeşu Gherlii se află în construcţie două capele, în cimitirele din Nicula şi Săcălaia, urmând ca anul viitor să se amenajeze un astfel de obiectiv şi în cimitirul din Fizeşu Gherlii. Sunt lucrări edilitar-gospodăreşti de actualitate, în aşezarea de pe Câmpia Transilvaniei, unde zilele trecute agricultorii munceau de zor la recoltatul ultimelor produse pe pe câmp. Pe o vreme ideală, oamenii au reuşit să facă treabă bună, urmând ca şi transportul porumbului şi eliberarea suprafeţelor să aibă finalitate  până la sfârşitul lunii octombrie, sau, poate, şi mai devreme.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie