Duminică – ultima zi de vot pe domenii din cadrul procesului de bugetare participativă

*Proiectele de „infrastructură educațională și culturală” sunt în top, în timp ce „orașul digital” a fost lăsat la coadă*

Duminică, 22 octombrie, la ora 23:59, se încheie etapa de vot pe domenii în cadrul primului proces de bugetare participativă online din România, informează municiplalitatea clujeană printr-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției. Potrivit documentului, există șase domenii – alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spații verzi și locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); infrastructură educațională și culturală; oraşul digital – cetățenii având posibilitatea de a vota șase proiecte, câte unul din fiecare domeniu. Astfel, în această etapă de vot, fiecare cetățean va avea șase voturi.

În urma primei etape de vot, se vor selecta 30 proiecte. Primele trei proiecte clasate, în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu, vor intra automat în a doua etapă de vot, iar celelalte, în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte. Potrivit link-ului de pe site-ul municipalității – dedicat procesului de bugetare participativă -, până în prezent au fost create peste 8.300 de conturi și au fost înregistrate peste 20.600 voturi pentru cele 126 de proiecte eligibile. Cele mai multe voturi, respectiv 4.699, au fost înregistrate la domeniul „infrastructură educațională și culturală”, urmate de 3.339 de voturi – pentru proiectele din domeniul „spații verzi și locuri de joacă”, respectiv 3.278 de voturi, pentru proiectele privind amenajarea spaţiilor publice (mobilier urban, iluminat public etc.). Cele mai puține voturi le-au obținut proiectele din domeniul „oraşul digital”, cu 2.916  sufragii.

Administrația locală precizează că persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot vota cu sprijinul Primăriei, la Centrul de Cultură Urbană Casino fiind amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13 și 17,  se acordă sprijin persoanelor care doresc să voteze.

Pentru informații suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă municipalitatea pune la dispoziție următoarele mijloace: website: www.bugetareparticipativa.ro; e-mail: bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro; telefon: 0371 376 646 și facebook: Bugetare participativa (http://fb.com/bugetareparticipativa)

A.S.

Articole din aceeasi categorie